6 utilizări incredibile ale cafelei care îți vor arăta că nu este doar o băutură

18

Cafeaua este o băutură cu origini foarte străvechi, care astăzi face parte din cultura italiană dar care se bea practic în toată lumea. Dar acest produs excelent nu este doar o simplă băutură: iată toate beneficiile cafelei pentru sănătate și frumusețe.

Exfoliante corporale. Zatul de cafea poate elimina celulele moarte ale pielii mai bine decât scruburile industriale. Se amestecă 100 de grame de cafea cu 80 ml de ulei de cocos și 150 de grame de zaț de cafea și se aplică direct pe piele la duș.

Exfoliere. Zatul de cafea, combinat cu 2 linguri de ulei de cocos, 2 de miere si 6 picaturi de ulei esential la alegere, poate forma, de asemenea, un excelent remediu exfoliant pentru fata.

Păr. Pe lângă faptul că le hidratează, cafeaua îți poate face părul mai strălucitor. Remediul, care este recomandat doar celor cu parul castaniu sau negru, consta in aplicarea cafelei direct pe par, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute inainte de a o spala din nou. De asemenea, cofeina poate stimula foliculii și poate face părul să crească înapoi mai repede.

Masca faciala. O altă modalitate de a te bucura de proprietățile cafelei este prin intermediul unei mască de față. Se amestecă 1 lingură de cafea cu 1 miere și se aplică pe față timp de 20 de minute înainte de a clăti cu apă din abundență.

Prevenirea atacului de cord. Cafeaua are, de asemenea, beneficii excelente atunci când este băută. Potrivit unui studiu recent, cafeaua ar putea ajuta și la prevenirea atacurilor de cord.

Alzheimer. Cafeaua este, de asemenea, foarte eficientă în prevenirea bolii Alzheimer, a bolii Parkinson și a demenței senile dacă este băută în fiecare zi.