Această plantă este foarte eficientă în vindecarea rănilor, vânătăilor și oaselor rupte: aplică-o astfel

100

Consolul este o plantă erbacee care a fost folosită în medicina tradițională chineză de secole datorită proprietăților sale incredibile.

Această plantă, prezentă și în Italia, este chiar definită drept „sudor osoasă”, datorită proprietăților sale capabile să favorizeze repararea oaselor.

Consoduul fracturează răni vânătăi Conține o componentă chimică numită „alantoină”, care are proprietăți antiinflamatorii care sunt foarte utile în procesul de vindecare a rănilor, deoarece favorizează creșterea de noi celule.

Consolul nu trebuie consumat pe cale orală, ci trebuie aplicat direct pe piele, sub formă de compresă, pentru a reduce inflamația și a stimula vindecarea.

Puteți folosi comfrey în mai multe moduri:

Tăiați 100 de grame de rădăcină de consolă în bucăți foarte mici, apoi fierbeți-le în 1 litru de lapte la foc mic timp de 20 de minute. Se lasa sa se odihneasca 6 ore, apoi se filtreaza. Înmuiați un prosop de bumbac în remediu și puneți-l pe zona afectată de fracturi sau răni. Schimbați prosopul la fiecare 4 ore, tratamentele trebuie să fie de cel puțin 6.
Pisează câteva frunze de consolă, apoi aplică-le pe zona afectată de fractură sau rană și fixează-le cu folie transparentă.
Consolul crește spontan în aproape toată Italia. În orice caz, este posibil să-l cumpărați în cele mai bine aprovizionate magazine de plante medicinale.