Băutura care ne curăță ficatul în doar 3 zile

757

Ficatul este un organ care este în permanență activ, curățând sângele, stimulând digestia și neutralizând toxinele din organismul nostru. Pentru toxinele acumulate în ficat, din alimentele procesate, alimentația modernă este în mare parte vinovată.

Ficatul trebuie ajutat să se regenereze în mod natural, întrucât acest organ extrem de important elimină toxinele din sânge, fabrică colesterolul și aminoacizii și detoxifică organismul de alcool și alte deșeuri.

Ficatul este responsabil și de buna funcționare a ochilor, inimii, creierului, rinichilor și articulațiilor.

În vederea curățării ficatului în mod natural prin stimularea capacității sale naturale de a curăța toxinele, există o serie largă de alimente și plante din care se pot obține preparate eficiente.

Iată câteva:

Suc pentru prevenirea pietrelor la rinichi și pentru detoxifierea ficatului

Acest suc, fiind bogat în antioxidanți, enzime, uleiuri volatile, clorofilă și nutrienți, are capacitatea de a elimina toxinele și de a dizolva depozitele de minerale care s-ar putea transforma în pietre. În plus de asta, îmbogățește și funcțiile sistemului imunitar, scăzând astfel inflamația și protejând vasele de sânge.

Ingrediente necesare:

O cană cu frunze proaspete de pătrunjel
3 lămâi
5 tulpini de țelină preparate la abur
6 căni de apă

Mod de preparare:

Se spală foarte bine lămâile, se taie în cubulețe cu tot cu coajă; tulpinile de țelină se taie în bucăți mici și se mărunțesc și frunzele de pătrunjel proaspăt. Toate aceste ingrediente se pun în vasul blenderului, împreună cu apa și se amestecă foarte bine, până la omogenizare totală.

Mod de administrare:

Se recomand câte două pahare de suc, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Cura se ține timp de trei zile, apoi se face o pauză de șapte-zece zile, după care se poate relua.

Lămâie pentru neutralizarea radicalilor liberi

Lămâile, datorită conținutului de flavonoizi, niște compuși cu minunate proprietăți antioxidante, și conținutului semnificativ de vitamina C care neutralizează radicalii liberi, ajută extrem de mult sistemul imunitar.

Din zeama proaspătă de lămâie, unul dintre cele mai bune alimente pentru curățarea ficatului, acesta produce mai multe enzime decât din oricare alt aliment. În plus, lămâia are capacitatea de a dizolva și depozitele minerale care se pot transforma în pietre, iar flavonoizii din acest fruct minunat au rolul de a lupta pentru prevenirea cancerului, prin faptul că opresc diviziunea celulară în multe linii de celule canceroase.

Pătrunjel contra virușilor care atacă ficatul

Au fost descoperite, în frunzele de pătrunjel, opt vitamine și numeroase alte substanțe care previn degenerarea ADN-ului și îmbătrânirea celulelor: clorofilă, ftalide și flavonoide.

Acest zarzavat are o capacitate uimitoare de a combate radicalii liberi care duc la îmbătrânirea prematură, și conform studiilor, are și un neobișnuit efect de combatere a virușilor care atacă ficatul. Toate acestea se datorează conținutului de clorofilă, care se găsește din abundență in frunzele de pătrunjel și care inhibă eficient dezvoltarea virușilor hepatici.

Țelină pentru arderea grăsimilor

Prin conținutul bogat de enzime, hormoni vegetali, substanțe aromatice complexe și ușor asimilabile și de vitamine, țelina are efect detoxifiant, reglator hormonal, de reîntinerire generală și de echilibrare.

Proprietățile diuretice ale țelinei ajută la arderea mai eficientă a grăsimilor și la eliminarea excesului de apă din țesuturi. Totodată, ajută și la menținerea funcției renale sănătoase și normale, prin eliminarea toxinelor acide din organismul nostru și prin prevenirea formării pietrelor la nivelul rinichilor.