Cătina, ginsengul românesc – miracol pentru sănătatea ta. Tratează prostata, previne cancerul de stomac și de colon

1042

Catina este un arbust fructifer ale carui beneficii se cunosc inca din antichitate. Se pare ca ar fi originara din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani in medicina traditionala;

– In Romania, catina creste in mod salbatic in zona subcarpatica din Moldova si Muntenia, din bazinul Siretului si pana la Olt. – Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in starea lor naturala, pot fi preparare cu miere sau sucul lor poate fi diluat cu apa. Catina are atatea proprietati incat poate face cat o mie de medicamente la un loc.

– Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum și în vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză.

Cum ne ajută acestea organismul?

ulei de cătină

– Aceste fructe sunt o adevărată bombă de vitamine pentru organismul nostru;
– Cătina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic;
– Este folosită în prepararea diferitelor creme, în industria cosmetică, farmaceutică, etc.

Indicații terapeutice

– afecțiuni ale ficatului,
– răceală și gripă,
– depresie,
– anemie,
– cancer,
– ulcer,
– gastrită,

– afecțiuni cardiovasculare,

– artrită,
– hipertensiune,
– anemie,
– nevroze,
– spasmofilie.

Recomandare

Pentru a profita la maxim de proprietățile excepționale ale cătinei, cea mai bună modalitate este aceea de a folosi cătină măcinată fin cu o râșniță și apoi ținută sublingual timp de câteva minute pentru ca substanțele active din plantă să fie astfel asimilate în mod direct în organism. Este indicat să se procedeze în acest mod de trei ori pe zi, consumând câte o linguriță de cătină măcinată de fiecare dată. Rezultatele unei astfel de cure nu vor întârzia să apară, organismul va fi vitaminizat și revigorat foarte repede, iar sistemul imunitar va fi puternic stimulat, ajutând extraordinar de mult atât la vindecarea unor afecțiuni deja existente, dar și la prevenirea multor boli.

Ce se poate obține din cătină?

– ULEIUL DE CĂTINĂ – SIROPUL DE CĂTINĂsirop de cătină cu miere– DULCEAȚA DE CĂTINĂ
– CĂTINA CU MIERE
– PULBEREA DE COAJĂ DE CĂTINĂ
– TINCTURA DE CĂTINĂ
– PULBEREA DE FRUCTE USCATE DE CĂTINĂ

I se spune şi ginsengul românesc, dar şi cel mai bun vaccin antigripal.

Dacă v-am făcut curioşi, vă îndemn să treceţi iarna ce vine cu ea – câte o lingură de cătină cu miere pe stomacul gol în fiecare dimineaţă – iar în martie-aprilie să trageţi singuri concluziile acestor fructe atât de lăudate.

Mai degraba medicament decat aliment, siropul asta n-ar trebui sa va lipseasca din casa mai ales daca aveti copii la varsta gradinitei, ei fiind cei mai predispusi la raceli in sezonul rece.

Reteta – Sirop de catina cu miere

Ingrediente:

– 1/2 kg catina;
– 500 gr miere de albine naturala;

Mod de preparare:

– Curatam bobitele de catina de codite si le spalam in cateva ape apoi le lasam la scurs. Punem cătina împreună cu mierea in vasul de la blender. Aveti grija sa schimbati cutitul de metal cu cel de plastic deoarece catina oxideaza foarte usor. Mixam pana obtinem o pasta;
– Dam pasta obtinuta printr-o sita ca sa separam astfel semintele si cojile si sa obtinem doar siropul. Daca este cazul la final puteti sa mai strecurati printr-un tifon;

Punem in sticle siropul obtinut si lasam la macerat. Pastram siropul la frigider. se administreaza dimineata pe stomacul gol.