Ceaiuri care pun capăt constipației

501

Atunci când te confrunţi cu constipaţia, înainte de a apela la medicamente, care pot avea efecte secundare neplăcute, încearcă aceste ceaiuri de plante extrem de utile pentru constipație.

Constipația are cauze multiple și deseori poate fi greu să le identifici pentru a le remedia. Unui occidental obișnuit, în ziua de azi, îi ia 96 de ore pentru ca mâncarea să parcurgă întreg tranzitul intestinal, de la gură la capătul opus, ceea ce înseamnă că petrece în medie patru zile cu reziduuri alimentare în colon. Acest lucru poate crea un disconfort fizic major și duce la o reabsorbție a toxinelor prezente în intestine.

În mod ideal, un colon sănătos produce 2-3 scaune pe zi. Pentru a ajunge în acest punct trebuie să parcurgi un drum lung de încercări și greșeli pentru a găși echilibrul perfect între nutriție, mișcare fizică, hidratare și lipsa de stres. Înainte de a atinge pragul frustrării și de a apela la medicamente, care pot avea efecte secundare neplăcute, încearcă aceste ceaiuri de plante extrem de utile.

Ceai de mentă

Menta este un remediu tradițional străvechi pentru problemele de stomac, folosită contra greţurilor și stărilor de vomă. Principalul compus cu efecte terapeutice este mentolul, care încurajează mușchii intestinali să funcționeze normal și contribuie la eliminarea gazelor.

Ceai de fenicul

Feniculul este antispastic, ceea ce înseamnă că relaxează mușchii intestinelor și colonului ajutând materiile tranzitorii să circule mai ușor. Feniculul este folosit de obicei pentru constipație, colici și dureri cauzate de gazele intestinale. Zdrobește 1–2 lingurițe de semințe de fenicul într-un mojar, adaugă 2 căni de apă caldă și lasă la infuzat 5–10 minute.

Ceai de mușețel

Mușețelul conține triptofan, un relaxant eficient. Acesta calmează sistemul digestiv și acționează că un laxativ ușor. Este interesant de menționat că deseori constipația este o reacție psihologică la o stare emoțională intensă. Astfel, proprietățile de calmare ale muşeţelului pot remedia constipația în mod indirect ameliorând starea de stres și anxietate.

Ceai de păpădie

Păpădia și brusturele stimulează eliberarea bilei din ficat și vezica biliară. Acest lucru ajută la transportarea enzimelor digestive în tractul digestiv, stimulând peristaltismul și contribuind la descompunerea grăsimilor și uleiurilor.

Păpădia este mai utilă în cazul unei constipaţii de tip “flasc” sau “leneșă”, care apare ca urmare a unei slabe activități peristaltice a mușchilor intestinali și ai colonului. Aceștia sunt mușchii care ar trebui să se contracte pentru a împinge reziduurile spre ieșire. Dacă această acțiune este slabă, rădăcina de păpădie poate ajuta.

Dimpotrivă, dacă este vorba de o constipație “spastică”, adică provocată că urmare a tensiunii și stresului, atunci mușchii trebuie relaxați și, în acest caz, sunt mai eficiente ierburi precum mușețelul și menta.

Ceai de brusture

Rădăcina de brusture conține lignani, compuși amari, inulină (amidon rezistent), mucilagiu, sulf și acizi organici. Acest amestec puternic mărește secreția bilei din vezica biliară. Cu acest ajutor, corpul poate digera mai bine grăsimile și alimentele grase și le poate folosi în diferite funcții biologice.

Dacă scaunele sunt uscate și nu pot fi eliminate, brusturele este util, pentru că prin descompunerea grăsimilor hidratează materia fecală.

Ceai de nalbă

Rădăcina de nalbă este descrisă că fiind “emolient,” adică are proprietăți lubrifianțe pentru colon și calmează inflamaţia. Este folosită de secole că tratament pentru constipație în medicină tradițională.

Încearcă aceste remedii naturale când ai probleme cu o digestie prea lentă sau acumularea de toxine în corp. În cel mai rău caz vor hrăni și hidrata corpul pentru ca acesta să remedieze singur problema constipației, fără alte efecte secundare și fără a provoca dependență.