Cel mai potrivit ceai pentru orice dispoziție, Bea ceaiul verde daca dispozitia ta este……

260

Dacă vă simțiți trist, obosit sau stresat, un ceai vă poate oferi impulsul și energia potrivite pentru a vă îmbunătăți starea de spirit. Multe ceaiuri au proprietățile și substanțele nutritive potrivite pentru a ne înveseli.

Ceaiul verde, ceaiul oolong sau ceaiul alb oferă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră, precum reducerea riscului de probleme cardiace, Alzheimer și cancer.

Cu toate acestea, puțini cunosc beneficiile ceaiului asupra stării noastre de spirit. Într-adevăr, aceste băuturi ne pot ajuta să ne relaxăm, să avem un sentiment de plăcere și să creștem nivelul de productivitate.

Stresul matinal. Dacă te simți stresat și ai nevoie de ajutor pentru relaxare, încearcă ceaiul de mușețel. Când este asociat cu iarbă de lămâie, mușețelul poate atenua tensiunea de dimineață și ne poate ajuta să avem mintea limpede.

Nervozitate. Când suntem nervoși sau stresați, stomacul nostru are de suferit. Ceaiul de ghimbir este ideal pentru calmarea stomacului și ameliorarea problemelor digestive. Bea ceai de ghimbir dimineața.

Oboseala de după-amiază. Mulți oameni apelează la cafea pentru energie. Cu toate acestea, dacă doriți să reduceți consumul de cofeină, cea mai bună alternativă este ceaiul verde. Poti opta si pentru chai negru.

Furie. Un ceai de portocale (sau, alternativ) de lămâie ne poate ajuta să avem energie și să atenuăm furia, datorită cantităților mari de antioxidanți.

Confuzie. Ceaiul Rooibos ajută la ameliorarea nivelului de stres și la restabilirea calmului. De asemenea, poate relaxa sistemul digestiv și sistemul nervos.

Meloncolie. Ceaiul de mentă este cel mai potrivit în cazul momentelor de „coborâre”, pe lângă faptul că dă energie, ne ajută să ne simțim mai puțin tristi.