Crema depilatoare cu zahar pentru indepartarea parului facial

228

Dacă cauți o alternativă la cremele depilatoare complet naturală și mai puțin costisitoare, epilarea cu zahăr va fi cu siguranță pentru tine.

Aceasta metoda isi are originea in Egiptul antic si in alte tari orientale, iar pentru a o pune in practica ai nevoie doar de zahar si lamaie.

Similar cu cea cu ceara, dar cu mai multe beneficii, epilarea cu zahar se poate face acasa folosind ingrediente naturale foarte simple pe care le enumeram mai jos

500 de grame de zahăr
sucul de la 1 lămâie
cascadă
Puneți zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță. Sucul ar trebui să acopere complet zahărul, așa că adăugați puțină apă dacă este necesar.

Se încălzește la foc mediu-mare, amestecând bine cu o lingură de lemn până când zahărul se dizolvă complet. Dacă aveți un termometru de gătit, verificați dacă amestecul a ajuns la 115 grade Celsius.

Odată ce ajunge la fierbere, așteptați ca amestecul să se îngroașe și să dobândească o culoare aurie, asemănătoare mierii. Dacă capătă o culoare închisă, amestecul a ars și trebuie ars.

Se lasa la racit, apoi amestecul este gata de folosit.

Cum se folosește crema depilatoare cu zahăr

Inainte de aplicarea cremei depilatoare se recomanda sa faci o exfoliere, apoi sa aplici putina pudra de talc pe zona de epilat.

După curățarea și uscarea bine a pielii, ungeți-vă mâinile cu puțin ulei și aplicați o cantitate mică de cremă urmând direcția opusă creșterii părului.

Distribuiți bine ceara, aplicând un strat subțire și, fără să așteptați, trageți-o urmând direcția opusă (adică cea de creștere a părului).

Repetați procesul de câteva ori, apoi aplicați niște cremă hidratantă sau gel de aloe vera pentru a calma pielea. Orice rămășițe de cremă se vor desprinde cu puțină apă caldă.