Cu câteva zile înainte de un accident vascular cerebral, organismul trimite aceste 8 semnale

130

Accidentul vascular cerebral este o tulburare foarte frecventă și se estimează că afectează aproximativ 200.000 de italieni în fiecare an. Pe lângă faptul că poate pune viața în pericol, accidentul vascular cerebral poate provoca daune permanente.

Această tulburare este declanșată de întreruperea fluxului sanguin într-o zonă a creierului, ceea ce determină pierderea unei abilități asociate cu zona afectată a creierului.

Există două tipuri de accidente vasculare cerebrale: accidente vasculare cerebrale ischemice, declanșate de blocarea vaselor de sânge care împiedică sângele să ajungă într-o parte a creierului și accidentele vasculare cerebrale hemoragice, cauzate de ruperea arterelor și sângerare care rezultă în creier.

Accidentul vascular cerebral este declanșat brusc și brusc, dar există simptome care ne pot ajuta să prezicem apariția tulburării și să ne spună să apelăm la asistență medicală.

Amorțeală și probleme de mișcare
Accidentul vascular cerebral afectează neuronii creierului și, indirect, și modul în care sunt activați mușchii, deoarece aceștia depind de ordinele trimise de sistemul nervos. De aceea, un accident vascular cerebral poate provoca o senzație bruscă de slăbiciune și amorțeală în grupuri mari de mușchi, cum ar fi cei dintr-un braț sau un picior.

Dificultatea în mișcarea acestor părți ale corpului poate fi însoțită de o senzație de furnicături sau de scăderea sensibilității. Accidentul vascular cerebral poate afecta și o parte a feței, care devine paralizată și „relaxată”, ca și cum fibrele musculare s-ar fi oprit.

Gură strâmbă
Aceasta este una dintre cele mai vizibile consecințe ale simptomului anterior. Dacă gura devine răsucită și aveți dificultăți în a vorbi sau a zâmbi, căutați imediat ajutor.

Probleme bruște de vorbire
Alterările de limbaj pot apărea atât atunci când te exprimi, cât și când încerci să înțelegi ce spun alții. Acest lucru se întâmplă deoarece aceste tipuri de procese de gândire folosesc zone mari ale cortexului cerebral.

Dacă observați că în câteva secunde nu puteți rosti cuvinte simple sau că nu puteți înțelege oamenii care vă vorbesc bine, puteți considera acest lucru ca un semn de avertizare al accidentului vascular cerebral.

Pierderea bruscă a vederii
Problemele bruște de vedere pot afecta unul sau ambii ochi. Deși este un simptom care dă motiv să mergi cât mai curând la spital, trebuie avut în vedere că există și alte afecțiuni care nu sunt asociate cu un AVC capabil să declanșeze acest simptom.

Probleme de memorie și orientare
Creierul nostru este plin de grupuri de neuroni asociați cu amintiri. Când o zonă a creierului este deteriorată, poate declanșa o reacție în lanț. Acest lucru provoacă o senzație bruscă de confuzie care este însoțită de dezorientare și pierderea memoriei.

Pierderea noțiunii de timp
Accidentul vascular cerebral poate avea un impact puternic asupra nivelului de conștiență, provocând hipotimie.

Lipotimia este un sindrom care provoacă o senzație de amețeală, leșin și oboseală, precum și pierderea noțiunii timpului