Cum să activați creșterea părului cu bicarbonat de sodiu

451

Daca ai parul rarit sau care cade, ai incercat multe solutii dar niciuna nu ti-a dat rezultatele dorite, cu siguranta trucul pe care ti-l sugeram in acest articol va fi potrivit pentru tine.

Bicarbonatul de sodiu ajuta la reglarea pH-ului parului si scalpului, fiind de aceea foarte util pentru protejarea acestuia si reactivarea cresterii sale.

Părul tinde să fie acid, cu un pH între 5 și 5,5. Cu toate acestea, o modificare a pH-ului poate provoca o încetinire a creșterii părului. Această alterare este de obicei cauzată de abuzul de produse cosmetice, plăci de îndreptat sau uscător de păr.

În plus, bicarbonatul este un excelent exfoliant natural care acționează direct asupra scalpului, reactivează circulația și permite o mai bună oxigenare, prin urmare o mai mare sosire a nutrienților necesari creșterii părului.

Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu pentru a recrește părul îl putem folosi la prepararea unui șampon excelent. Pentru a face acest lucru, urmați pașii pe care îi sugerăm mai jos.

Amestecați bicarbonatul de sodiu cu puțină apă caldă până se dizolvă complet.
Luați o cantitate mică de șampon obișnuit și amestecați-o cu bicarbonatul de sodiu dizolvat.
Utilizați această combinație pentru a vă spăla părul, așa cum ați face de obicei, dar având grijă să-l lăsați să acționeze 5 minute înainte de a-l clăti cu multă apă.
Cantitățile de utilizat depind de lungimea părului tău. În principiu, folosirea unei jumătăți de pahar de apă și două linguri de bicarbonat de sodiu ar trebui să fie suficientă.

Utilizați șamponul cu bicarbonat de sodiu cel puțin o dată pe săptămână pentru a vedea rezultate după primele două-trei săptămâni.