Cum să crești ghimbir acasă

165

 

Ghimbirul este unul dintre cele mai iubite ingrediente ale medicinei tradiționale. Această rădăcină, de origine asiatică, este considerată un antibiotic natural, și oferă un număr imens de beneficii pentru sănătatea noastră.

 

În acest articol, îți vom arăta cum să crești ghimbir acasă, chiar dacă nu ai grădină. Tot ce ai nevoie este o fereastră expusă la soare. Trebuie avut în vedere că perioada vegetativă a ghimbirului durează între 8 și 10 luni. Ghimbirul va trebui să fie plantat în februarie/martie.

Înainte de a-l planta, va trebui să „treziți” ghimbirul scufundându-l în apă și permanganat de potasiu (găsești la farmacie) timp de aproximativ 2 ore.
Pune ghimbirul într-o pungă de plastic și sigilează-l. Se lasa in punga pana incepe sa incolteasca (foto 2).
Tăiați o bucată de ghimbir pentru fiecare mugur (de exemplu, 8 muguri, tăiați în 8 bucăți).
Într-o oală cu pământ, introduceți puțin humus și nisip și amestecați împreună cu pământul.
Odata pregatit pamantul, plantati ghimbirul urmand fotografia 3, astfel incat varza sa creasca spre soare.
Udă pământul pentru ghiveci când este foarte uscat. Nu adăugați multă apă, deoarece aceasta ar putea putrezi rădăcinile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Important: Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru problemele fizice, pentru care este necesar un sfat medical. În cazul în care decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, acesta nu își asumă responsabilitatea. Intenția site-ului este de a fi ilustrativă, nu exortativă sau didactică.