Cum să crești usturoiul în apă pentru a avea o cantitate nesfârșită

168

Usturoiul este una dintre cele mai ușor de cultivat acasă. De fapt se pare că usturoiul se regenerează și se reproduce aproape „magic” și tocmai din acest motiv vă explicăm astăzi cum să crească usturoiul fără pământ, în apă.

De câte ori am mâncat usturoi puțin bătrân, care a format deja un mugur nou? Urmați cu atenție instrucțiunile de mai jos pentru a învăța cum să creșteți usturoiul în apă.

Selectați căței de usturoi care au început deja să încolțească. Alegeți cei mai sănătoși cuișoare, asigurându-vă că nu sunt putrezite sau au alte defecte.

Puneți cățeii de usturoi într-un borcan de sticlă sau de zidărie. Sfârșitul cu mugur ar trebui să fie orientat în sus.

Turnați apă la temperatura camerei în pahar, pentru a acoperi cățeii de usturoi până la jumătate. Aveți grijă să nu scufundați complet pene, altfel vor putrezi.

Așezați paharul sau vaza pe interiorul unui pervaz timp de 4-7 zile. Asigurați-vă că primește lumina soarelui.

Schimbați apa dacă se întunecă prea mult. Pentru a face acest lucru, scoateți cățeii de usturoi cu mâinile curate, goliți paharul, înlocuiți cățeii și adăugați apă nouă.

Creșteți mugurii de usturoi până când ajung la o înălțime de aproximativ 7 cm sau mai mult. Puteți folosi muguri de usturoi pentru gătit sau pentru condimentarea mâncărurilor.