Cum să curățați și să detartrați cuptorul cu metoda „oala”

160

În domeniul curățeniei casei, dacă există o treabă casnică care este cu adevărat plictisitoare și grea de efectuat, cu siguranță aceasta este curățarea cuptorului.

În interiorul cuptorului nostru se acumulează grăsimi încrustate și alte reziduuri alimentare care, în timp, se întăresc în așa măsură încât devin practic imposibil de îndepărtat fără a folosi un produs dedicat.

Problema este că majoritatea acestor produse sunt încărcate cu substanțe chimice și sunt cu adevărat agresive. Deși sunt eficiente împotriva murdăriei, sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră și există riscul ca acestea să ajungă în hrana noastră.

În acest articol vă sugerăm o metodă care este o alternativă valabilă la produsele pentru spălarea și curățarea cuptorului. Citiți mai departe pentru a afla ce este.

Pentru a pune în practică metoda avem nevoie de o oală potrivită pentru gătit la cuptor. Acestea sunt tigăi care pot rezista la temperaturi foarte ridicate, aproape întotdeauna realizate din ceramică, piatră de săpat, fontă sau oțel inoxidabil.

Umpleți oala cu apă, apoi turnați o jumătate de pahar de oțet și sucul unei lămâi. Aburul din această soluție va ajuta la curățarea cuptorului și la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Setați cuptorul la 250 de grade, apoi puneți oala și lăsați-o timp de 30 de minute.

Imediat după, opriți cuptorul și lăsați-l să se răcească. Înainte să fie complet rece, având grijă să nu te arzi, folosește o cârpă sau un burete pentru a îndepărta toate reziduurile, care se vor desprinde ușor.