Cum să identifici problema plantelor tale

231

Dacă te uiți cu atenție la frunze, vei putea afla ce se întâmplă cu planta ta și vei găsi cea mai bună soluție înainte de a fi prea târziu, iar planta devine irecuperabilă.

Dăunători și insecte dăunătoare: Dacă planta este atacată de insecte, frunzele vor avea mici găuri. Pentru a respinge insectele, pulverizați ulei de arbore de neem pe frunze.

Udare excesivă: dacă frunzele sunt gălbui sau ofilite, înseamnă că primesc prea multă apă. Dacă nu udați mai mult decât ar trebui, problema poate fi drenajul slab al solului. Pentru a îmbunătăți drenajul, adăugați nisip în solul pentru ghivece.

probleme planteleLipsa soarelui: Dacă frunzele plantei sunt decolorate și pe cale să cadă, cauza ar putea fi lipsa luminii solare pentru a efectua fotosinteza.

Deshidratare: Dacă frunzele plantei sunt întunecate, uscate și crapă la atingere, va trebui să o udați mai des.

Deficiență de nutrienți: În funcție de deficiența de nutrienți, frunzele plantei pot lua diferite culori:

Dacă frunzele au pete galbene, există o lipsă de potasiu. Adăugați un amestec pe bază de fructe sau puneți niște resturi de citrice în pământul de ghiveci.
Dacă frunzele au linii albe, există o lipsă de magneziu. Adăugați compost bogat în magneziu sau săruri Epsom.
Dacă frunzele au linii galbene pe margini, le lipsește azotul. Puteți adăuga cafea în pământ de ghivece.
Dacă frunzele au o formă neregulată, le lipsește calciul. Determinați dacă solul este acid sau alcalin. În primul caz adăugați lămâie, în al doilea – cretă.
Dacă frunzele au pete albicioase între nervuri, lipsește zincul. Pulverizați puțin extract de alge marine.
Dacă frunzele sunt îngălbenite, iar nervurile sunt verzi, dar mici, deficit de fier. Reduceți pH-ul solului și fosforul pe care îl conține. Poate fi mai ușor de transplantat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Important: Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru problemele fizice, pentru care este necesar un sfat medical. În cazul în care decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, acesta nu își asumă responsabilitatea. Intenția site-ului este de a fi ilustrativă, nu exortativă sau didactică.