Cum să reduceți hipertensiunea arterială cu presopunctura

250

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente boli astăzi. Cauzată de alimentația nesănătoasă, stresul și excesul de alcool, hipertensiunea este, de asemenea, greu de tratat.

Răspândită în țările europene, constă în creșterea tensiunii arteriale. Una dintre consecințele acestei boli este arterioscleroza, care constă în schimb în întărirea arterelor ca urmare a stresului mare la care sunt supuse, ceea ce le face mai groase.

Pentru a preveni această boală, idealul este să evitați supraponderalitatea adoptând o alimentație sănătoasă și făcând mișcare.

Există multe tratamente medicamentoase care vă pot ajuta să tratați hipertensiunea arterială. În acest articol vom vorbi însă despre o metodă chineză străveche, folosită și astăzi de diverși medici din marea țară asiatică.

Presopunctura hipertensiune Presopunctura este o tehnică chinezească care constă în aplicarea unei presiuni asupra anumitor puncte ale corpului pentru a activa un flux corect de energie și a ne echilibra corpul.

Neavand efecte secundare, aceasta tehnica poate fi aplicata oricarui tip de pacient, tinand mereu cont ca nu poate inlocui medicul.

Punctele 1 și 2: Sunt situate în spatele urechii, de la lobul până la claviculă. Masați zona timp de 5 minute pentru fiecare ureche (începeți cu dreapta), fără a exagera cu presiunea.

Punctul 3: Este situat pe spatele fetei, la aproximativ 2 centimetri de ureche (vezi poza). Apăsați acest punct, masând aproximativ 1 minut pe fiecare parte.

Repetă aceste masaje o dată pe zi sau când presiunea crește, vei observa o îmbunătățire după primele 3 sau 4 zile.