Cum să scapi de chisturile de grăsime

118

Probabil ați observat prezența unor bile mici de grăsime pe față, asemănătoare negilor sau cosurilor, dar mai greu la atingere. Aceste anomalii ale pielii sunt cunoscute sub numele de boabe de mei sau milia și apar datorită reținerii superficiale a keratinei.

Milia sunt benigne, nu sunt un simptom al unei anumite boli și pot fi considerate neplăceri pur estetice. Apar ca niște bile albe și apar în principal pe obraji sau sub ochi.

Este important de subliniat că acestea nu sunt coșuri, iar din acest motiv cauzele și remediile lor sunt complet diferite. Milia nu trebuie să fie „stors”, așa cum se face adesea cu coșurile.

Băi de aburi

O baie de aburi poate servi atât ca tratament, cât și ca preparat înainte de a aplica alte remedii. Aburul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, deschide porii și elimină murdăria și celulele moarte ale pielii.

Exfoliant cu miere, zahăr și lămâie

Mierea și lămâia au proprietăți antibacteriene și astringente, în timp ce lămâia are proprietăți antioxidante și antiseptice. În plus, mierea este un umectant și permite absorbția umidității prezente în aer, în timp ce zahărul este un exfoliant. Amesteca o lingura de miere cu sucul de la o lamaie, adauga putin zahar si amesteca bine. Aplicați pe față și lăsați să acționeze 15 minute înainte de clătire.

Coaja de rodie

Rodia are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice și este un remediu excelent pentru chisturi. Măcinați mai multe coji uscate de rodie și amestecați-le cu puțină miere. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se clateste. Dacă se aplică în fiecare zi, remediul vă va permite să vedeți primele rezultate după câteva săptămâni