Dafinul: îmbunătățește vederea, reglează tensiunea arterială, elimină respirația urât mirositoare și ameliorează durerea

27

Dafinul este una dintre cele mai folosite plante aromatice in bucatarie si in medicina traditionala. Frunzele sale sunt foarte bogate în beneficii pentru sănătate și erau deja folosite de vechii greci și romani datorită proprietăților lor terapeutice.

În acest articol enumeram principalele beneficii ale decoctului de dafin, un remediu bogat în ingrediente active care ne permite să prevenim și să tratăm numeroase afecțiuni de sănătate.

Dafinul ajută la protejarea și îmbunătățirea vederii, datorită vitaminei A. De asemenea, crește apărarea și menține sistemul imunitar activ datorită vitaminei C. Are proprietăți antiseptice, antioxidante (reduce efectul nociv al radicalilor liberi) și anticancerigene.

Această plantă excelentă este, de asemenea, diuretică și promovează purificarea rinichilor. Vitamina B din dafin reglează metabolismul și tensiunea arterială. Decoctul de laur este un remediu excelent pentru decongestionarea căilor respiratorii și lupta împotriva inflamației cavității bucale și a respirației urât mirositoare.

Dafinul are si proprietati carminative, care amelioreaza durerile de stomac si combate meteorismul, analgezic, relaxant si astringent. Decoctul de dafin este excelent pentru ameliorarea stresului, anxietății și durerilor de cap.

Pentru a pregăti decoctul de dafin, aduceți la fiert 300 ml apă, apoi adăugați aproximativ 10 foi de dafin și fierbeți la foc mic timp de 5 minute. Dacă preferați, puteți adăuga o bucată de coajă de portocală sau de lămâie netratată cu un minut înainte de a o scoate de pe aragaz.