Dud alb: vindecă diabetul, te face să slăbești, ameliorează durerile de cap și inflamațiile

18

Originară din China și introdusă în Europa în secolul al XV-lea, dudul alb aparține familiei Moraceae și este cultivată în principal în Italia și Spania. Atât fructele, cât și frunzele acestei plante au fost folosite de secole în medicina tradițională chineză: au un gust dulce-acru și sunt bogate în acizi malic și citric, caroteni și vitamina C.

Arborele este cultivat pentru lemnul său, în timp ce fructele sunt folosite în principal pentru hrănirea viermilor de mătase. Dar puțini oameni știu că fructele de pădure pot fi folosite pentru a trata multe boli, inclusiv hipertensiunea arterială, colesterolul crescut și diabetul. Alte beneficii ale acestei plante includ tratamentul îmbătrânirii premature, căderii părului și amețelilor.

Dudul alb conține compuși care inhibă metabolismul zahărului în tractul digestiv, făcându-l să fie absorbit mai lent în sânge. Este bogat în diverși acizi organici și vitamine, dar și fibre alimentare, beta-caroten, pectină și rășini. De asemenea, conține diverși antioxidanți și este util pentru tratarea febrei, inflamațiilor, durerilor de cap, tusei și diareei.

Daca este insotita de o alimentatie sanatoasa, consumul de dud alb ne ajuta sa tinem sub control nivelul colesterolului.

Un studiu realizat de Universitatea din Texas (Statele Unite) a arătat că dudul alb, bogat în resveratrol, poate fi util în lupta împotriva cancerului și a bolilor de inimă.

Dudul alb reglează nivelul zahărului din sânge, iar datorită acestei proprietăți excelente evită riscul de a suferi de diabet și obezitate.