Faceți acest exercițiu în fiecare zi timp de 5 minute pentru a vă tonifica fesierii într-un timp record

160

Când vine vorba de antrenamentul fesieri, primul exercițiu care îmi vine în minte este, fără îndoială, ghemuitul. Deși funcționează pentru că este țintit, nu este singurul exercițiu util în acest sens și nici cel mai eficient

Puțini cunosc, de exemplu, împingerea șoldului, un exercițiu mai puțin cunoscut care are capacitatea de a activa o cantitate mai mare de fibre musculare decât genuflexiunile și alte exerciții pentru fesieri. Vă explicăm cum să exersați exercițiul de împingere a șoldului pentru a tonifica și crește fesele.

Impingerea soldului nu este altceva decat o miscare de impingere a soldului in care muschii cei mai implicati sunt gluteus maximus si gluteus medius. Mai mult, datorită acestui exercițiu putem antrena și cvadricepsul și zona „core”, ceea ce ne ajută să menținem o postură bună și să protejăm coloana vertebrală.

Tehnica de împingere a șoldului pas cu pas
Pentru a practica exercițiul de împingere a șoldului, aveți nevoie de o bancă pe care să vă sprijiniți umărul și de o greutate pe care să o plasați pe șolduri pentru a genera rezistență. De obicei se folosesc discuri clasice de antrenament.

Înainte de a începe, este important să adoptați o postură corectă pentru a evita rănirea. Rezemam banca de un perete si ne asezam in fata bancii cu genunchii indoiti in asa fel incat sa formem un unghi de 90° atunci cand ridicam soldurile.

Așezăm partea inferioară a omoplaților pe mal. Este important să nu vă odihniți umerii sau partea inferioară a spatelui pe bancă, doar omoplații.

Odihnește-ți greutatea pe șolduri, la nivelul pubian. Prindem greutatea cu ambele mâini pentru a o împiedica să se miște, iar șoldurile ne întindem până formează o linie dreaptă cu corpul (respectând curbura naturală a coloanei vertebrale), de la omoplați până la genunchi. Extensia completă a șoldului este egală cu o repetare.

În timpul mișcării, asigurați-vă că mușchii din zona abdominală sunt mereu activi, pentru a proteja zona lombară, și că vă împingeți picioarele spre podea.