Frunza analgezică și antibiotică care ameliorează aciditatea stomacului

160

Originară din bazinul mediteranean și parte integrantă a tradiției noastre culinare, salvia este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate plante terapeutice.

Salvie are proprietăți antiinflamatorii care sunt foarte eficiente în ameliorarea simptomelor hematomului, precum umflarea, dar și în ameliorarea durerilor musculare, a inflamației colonului și a problemelor reumatice.

Această plantă medicinală este, de asemenea, un antiseptic puternic, care ajută la tratarea oricărui tip de infecție sau iritație ușoară. Dacă suferiți de o durere în gât, de exemplu, gargara cu ceai de salvie poate ajuta la ameliorarea simptomelor.

Salvie poate fi folosită și pentru a trata crampele sau spasmele de stomac datorită proprietăților sale antispastice. Ceaiul din plante de salvie ajută, de asemenea, la prevenirea și ameliorarea acidului din stomac.

Proprietățile analgezice ale salviei sunt excelente pentru durerile de cap și durerile articulare.

Fiind bogată în vitaminele A și C, salvia ajută la menținerea sistemului imunitar sănătos și puternic, sporind apărarea împotriva virușilor și bacteriilor.