Iata cum consumul de usturoi pe stomacul gol vă poate revoluționa sănătatea

302

Usturoiul este pe bună dreptate asociat cu gastronomia: acest mic și puternic ingredient natural este o parte integrantă a tradiției noastre culinare și este esențial pentru pregătirea a numeroase preparate.

Cu toate acestea, puțini știu că usturoiul este și una dintre legumele cele mai bogate în nutrienți și proprietăți terapeutice și că a fost folosit de strămoșii noștri în medicina tradițională.

Consumul de usturoi pe stomacul gol este, fără îndoială, cel mai bun mod de a vă bucura de toate proprietățile sale. Proprietățile sale antibiotice erau deja apreciate în Egiptul antic, iar consumul lui pe stomacul gol ne permite să le profităm la maximum.

Usturoiul este excelent pentru combaterea infectiilor fungice, racelii, afectiunilor respiratorii si a multor alte afectiuni.

Măcinarea căței de usturoi cu dinții ne permite să promovăm eliberarea alicinei, un compus cu proprietăți antibacteriene puternice.

De asemenea, usturoiul conține numeroase vitamine precum C și D și minerale precum magneziu, calciu, potasiu și sodiu. Conține peste 400 de componente minerale și o cantitate mare de antioxidanți.