Ingredientul natural care oprește căderea părului și face ca vopseaua să dureze mai mult

224

Dacă îți place să încerci noi look-uri sau vrei să ascunzi părul gri, probabil că ai aplicat deja vopsea de păr. Deși este cea mai rapidă și mai practică soluție, unele culori sunt de foarte scurtă durată și ne obligă să facem retușuri.

Principala problemă a retușurilor, pe lângă costul economic, este că un abuz de vopsea poate deteriora permanent și părul, făcându-l uscat și tern. Vopselele de păr conțin substanțe chimice care sunt dăunătoare pielii și părului dumneavoastră.

Pentru a depăși această problemă există trucuri capabile să mărească durata nuanței, să reducă frecvența de aplicare, iar mai jos le enumerăm pe cele mai eficiente.

Utilizați un șampon special
Protejarea părului vopsit cu produse specifice, fără sulfiți sau parabeni, ajută la prelungirea duratei de viață a vopselei.

Fiind lipsite de aceste substante, produsele pentru par vopsite protejeaza uleiurile naturale ale parului si il pastreaza hidratat si stralucitor.

Reduceți frecvența spălării
Spălarea prea des a părului poate scurta durata de viață a vopselei. Așteptați câteva zile după aplicarea vopselei înainte de a le spăla, astfel pigmenții vor putea adera mai bine la folicul.

Cel mai bine este să vă spălați părul la fiecare trei zile.

Utilizați un balsam hidratant
Este important să vă mențineți părul bine hidratat pentru ca vopseaua să dureze mai mult. Părul uscat este, de asemenea, mai poros, ceea ce înseamnă că vopseaua se va uza mai devreme.

O bună hidratare previne și oxidarea pigmenților de nuanță.

Evitați apa fierbinte
Deși un duș fierbinte este foarte plăcut, temperatura ridicată a apei deschide cuticula părului și o face mai poroasă.

Ideal este să clătiți părul cu apă la temperatura camerei.

Aplicați un remediu pentru a fixa vopseaua
Pentru a crește durata vopselei puteți pregăti următorul remediu, capabil să fixeze culoarea.

Are nevoie:

o jumătate de litru de apă
100 ml de otet de mere
100 ml de mușețel
Amestecă toate ingredientele și după ce te-ai spălat părul, folosește soluția pentru a-l clăti și așteaptă 5 minute.

Clătiți-vă părul din nou cu apă rece și uscați-l cu un prosop din microfibră. Aplicați remediul de două ori pe săptămână pentru a crește durata nuanței.

Acum că știi ce să faci pentru ca vopseaua de păr să dureze mai mult, nu mai aștepta și începe să aplici imediat sfaturile enumerate mai sus.