Leuşteanul – planta minune a primăverii. Află ce beneficii absolut uimitoare are asupra organismului

878

Beneficiile consumului de leustean

Alină simptomele menstruale

Daca este consumat incepand cu primele zile ale menstruatiei, ajuta la alinarea crampelor si a senzatiei de balonare. Vitaminele si mineralele din leustean energizeaza organismul si asigura o stare de buna dispozitie si multa energie.

Ajuta in procesul digestiv

Datorita proprietatilor antiinflamatoare, leusteanul calmeaza durerile stomacale si ajuta la sanatatea colonului. Pe langa reducerea balonarii, consumarea acestei plante reduce iritatia intestinala.

Este de ajutor in lupta cu artrita, guta si hemoroizii

Leusteanul este un antiinflamator natural, considerat un remediu util in cazul persoanelor care sufera de artrita, guta sau hemoroizi. Practic, in cazul oricarei inflamatii dureroase, consumul de leustean ajuta la alinarea simptomelor.

Efect antibacterian

Intr-un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie se arata ca un consum regulat de leustean ajuta in lupta cu infectii periculoase, precum Escherichia coli (E. coli), Salmonella sau Helicobacter pylori.

Ajuta la sanatatea pielii

Aplicat direct pe piele sau sub forma de crema, leusteanul ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului sau acneei. Datorita proprietatilor sale, leusteanul face pielea mai catifelata, ii confera un aspect sanatos si frumos si ajuta la prevenirea ridurilor.

Un real ajutor pentru plamani

In cazul afectiunilor respiratorii, leusteanul ajuta la expectoratia excesului de mucus si saliva. Datorita compusului chimic eucaliptol, aceasta planta-minune reduce inflamatiile ce apar la nivelul plamanilor.

Ajuta la sanatatea rinichilor

Studiile arata ca leusteanul are actiune diuretica, stimuland urinarea fara sa duca la o pierdere mare de electroliti. Aceasta stimulare este importanta pentru cei care doresc o detoxifiere sanatoasa, fara riscul de deshidratare. Un alt beneficiu este scaderea riscului de pietre la rinichi. Consultati medicul in cazul in care aveti boli ale rinichiului sau ale inimii, inainte de a incepe o astfel de cura.

Efecte antialergice

Datorita quercitinei, leusteanul ajuta la reducerea simptomelor unor alergii, putand fi folosit cu succes pentru ameliorarea mancarimilor ochilor sau a secretiilor nazale abundente.

Ajuta la inhibarea celulelor canceroase

Anumite studii arata ca leusteanul este eficient in inhibarea cresterii celulelor canceroase scuamoase din zona capului si de pe gat. Carcinomul cu celule scuamoase este unul dintre cele mai frecvente cancere de piele.

Leusteanul, precautii si efecte secundare

In anumite situatii, in cazul consumului excesiv si de lunga durata, leusteanul poate creste sensibilitatea pielii la razele solare. Conform webmd.com, este bine ca femeile insarcinate sa nu consume leustean. Printre riscuri se numara contractarea uterului sau provocarea ciclului menstrual. In cazul mamelor care alapteaza, nu exista suficiente studii pentru a arata daca un consum regulat este nociv sau nu. In cazul in care aveti hipertensiune arteriala, consultati medicul, pentru ca exista suspiciunea ca leusteanul ar putea duce la cresterea cantitatii de sodiu din organism.