Mierea falsă este periculoasă: iată cum să afli dacă este

218

Mierea este un aliment foarte hrănitor, dar pentru a te bucura de beneficiile ei trebuie să fie pură. Multe dintre mierea procesată care se vând în supermarket sunt de fapt amestecuri de miere cu zahăr și alte ingrediente – iată cum poți afla dacă mierea este pură sau falsă.

Evident, primul lucru de făcut este să citiți cu atenție eticheta, încercând să aflați dacă printre ingrediente apar aditivi sau alte substanțe, precum îndulcitorii naturali care se adaugă pentru a schimba aroma.

Singurul ingredient indicat pe ambalaj trebuie să fie mierea pură. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca eticheta să nu fie în întregime clară, iar pentru a afla dacă mierea este pură sau nu este posibilă aplicarea unor metode.

Testul degetului mare
Pune o cantitate mică de miere pe degetul mare și vezi dacă începe să se răspândească pe restul degetului sau dacă cade. Dacă se întâmplă acest lucru, mierea nu este pură.

Mierea pura nu se misca si ramane intacta.

Testul cu apă
O altă metodă simplă de verificare a purității mierii este testul apei.

Pentru a o pune în practică, umpleți un pahar cu apă, apoi turnați o lingură de miere. Dacă se topește, mierea nu este pură.

Mierea artificială se dizolvă ușor în apă, răspândindu-se în pahar. Mierea pură, pe de altă parte, va cădea pe fundul paharului și va rămâne intactă.

Mierea trebuie să fie absolut pură și organică. Substanțe precum dextroza, glucoza, melasa, zahărul, siropul de porumb, făina sau amidonul, printre altele, pot fi prezente în mierea falsă.

Mierea pura contine aproximativ 16 minerale, 21 de vitamine, 18 aminoacizi si diversi fitonutrienti cu proprietati antioxidante si curative.