Nu aruncați pliculețele de ceai – asta se întâmplă dacă le puneți în pământ

227

Încheierea zilei cu o ceașcă bună de ceai este o modalitate grozavă de relaxare. Odată ce ceaiul a fost preparat, majoritatea oamenilor aruncă plicul de ceai folosit la gunoi – nimic nu ar putea fi mai greșit. Pliculetele de ceai uzate sunt foarte utile mai ales în grădină, iar mai jos vă explicăm cum să le folosiți.

Aproape întotdeauna, plicul de ceai este realizat din materiale biodegradabile, precum cânepa de Manila sau chiar coaja de banană. Foarte puținul plastic care este folosit pentru a închide pliculețele poate fi aruncat, dar plicul în sine poate fi plasat în siguranță în ghivecele noastre.

Ceaiul din plicuri contine acid tanic si alti nutrienti care au o adevarata actiune fertilizatoare asupra solului. Pe măsură ce frunzele de ceai se descompun în sol, ele îl fertilizează și îl îmbogățesc cu substanțe nutritive.

Dar beneficiile nu se termină aici: ceaiul ajută și la ținerea insectelor departe de plante. Aroma ceaiului nu este tolerată de majoritatea insectelor și le ține departe de flori și frunze.

Acizii continuti in ceai ajuta si la accelerarea procesului de biodegradare a altor elemente plasate in compost. De asemenea, plasarea pliculețelor de ceai lângă rădăcinile plantelor le ajută să se blocheze mai bine în apă.