Nu folosiți ulei de ricin? Nu știi ce pierzi. 7 lucruri pe care trebuie să le știi.

146

Extras din semințele plantei cu același nume, uleiul de ricin are un conținut ridicat de trigliceride și acid ricinoleic. Tocmai aceste două ingrediente îl fac un ulei medicinal eficient, potrivit atât pentru uz intern, cât și extern. Pentru unii, uleiul de ricin este un panaceu pentru toate afectiunile.
Excelent pentru piele, digestie și păr, uleiul de ricin este un remediu dovedit. Descoperiți șapte beneficii ale uleiului de ricin. De asemenea, puteți decide să vă convertiți la acest ulei vegetal.

1. Constipatie. WebMD afirmă că uleiul de ricin, luat pe cale orală, stimulează intestinele și, prin urmare, poate ajuta la ameliorarea constipației. Întrebați medicul dumneavoastră despre doza potrivită.

2. Alinare pentru pielea uscată și cu mâncărimi. O altă utilizare a uleiului de ricin este hidratarea pentru pielea uscată. Medical News Today susține că uleiul de ricin conține un umectant care absoarbe umezeala din aer pentru a hidrata pielea. Whole New Mom recomandă o rețetă de loțiune ușor de făcut. Combinați aproximativ 160 de grame de unt de shea, 4 linguri de ulei de ricin și 5 până la 10 picături de ulei esențial de lavandă, mușețel roman sau semințe de morcov. Amestecați untul de shea și uleiul până când obțineți consistența dorită. Încorporează uleiul esențial și mai amestecă puțin. Păstrați într-un borcan și aplicați după cum doriți.

3. Curățarea feței. Uleiul de ricin are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la prevenirea acneei. De asemenea, este suficient de gros pentru a nu înfunda porii, prevenind formarea punctelor negre. SC prezinta retete personalizate pentru curatarea fetei. Pentru tenul gras, amestecați 1 parte ulei de ricin cu 3 părți ulei de șofrăn sau primulă. Pentru tenul mixt, amestecați 1 parte ulei de ricin cu 4 părți ulei de argan. Pentru pielea uscată, rețeta necesită 1 parte ulei de ricin și 10 părți ulei de camelie.

4. Tratament pentru acnee. Acest ulei gros conține acid ricinoleic care ajută la prevenirea formării acneei și la vindecarea pe cea deja prezentă. Good Health Academy a formulat o masca cu ulei de ricin obtinuta prin amestecarea a 2 picaturi de ulei de ricin, 2 picaturi de ulei de migdale si 1 picatura de ulei de camfor. Aplicați această mască pe față înainte de a merge la culcare și lăsați-o să acționeze toată noaptea. Îndepărtează-l dimineața înainte de a te machia.

5. Cresterea si stralucirea parului. Unii susțin că uleiul de ricin ajută părul să crească mai rapid și mai sănătos. Dr. Axe recomanda o masca de par facuta cu 1 lingura de ulei de ricin, 1 lingura de ulei de masline si sucul de la 1/2 lamaie. Se aplica prin masare la varfurile parului si se lasa sa actioneze 30 de minute inainte de clatire si coafare.

 

6. Leac pentru micoză. Unii susțin că, datorită proprietăților sale antimicrobiene, uleiul de ricin este eficient în tratarea infecțiilor cu drojdie. Dacă doriți să încercați această cură pentru erupții cutanate inghinale, pecingine sau picior de atlet, Mercola recomandă încălzirea uleiului de ricin și aplicarea acestuia pe zona afectată înainte de culcare. Repetați tratamentul în fiecare seară timp de aproximativ o săptămână sau, în orice caz, până la vindecare.

 

7. Dureri articulare. Uleiul de ricin are proprietăți antiinflamatorii despre care unii spun că pot ameliora durerile articulare. Dr. Axe recomandă frecarea cu ulei de ricin direct pe articulațiile dureroase, apoi aplicarea unei comprese calde. El recomandă repetarea tratamentului de două ori pe săptămână.

Prin urmare, uleiul de ricin are proprietăți medicinale deosebit de eficiente. Atenție însă: unele persoane pot prezenta o reacție alergică, așa că este întotdeauna indicat să o aplici pe o zonă mică pentru a o testa înainte de a folosi prea mult. Cine ar fi crezut că un simplu ulei vegetal poate avea atâtea virtuți?