Petele de piele: cum să scapi de ele în câteva minute și în mod natural

121

Petele pielii se pot forma din atât de multe motive și sunt foarte greu de scăpat sau de ascuns. În lunile de vară, cea mai frecventă cauză este, fără îndoială, expunerea incorectă la soare, dar și abuzul de produse cosmetice și obiceiurile alimentare proaste pot provoca sau agrava petele pe piele.

Mai jos vă sugerăm remedii naturale simple pentru a lumina petele de pe piele. Toate sunt ingrediente pe care le găsești în supermarket sau în medicina pe bază de plante și, pe lângă faptul că sunt cu adevărat eficiente, nu au efecte secundare.

Suc de fructe de padure. Puteți folosi afine, mure sau zmeură: aplicați sucul direct pe față și lăsați-l să acționeze 15 minute, apoi clătiți bine.

Suc de lămâie. Diluează-l în apă și aplică-l direct pe față. Atentie: aplicati-l doar seara, inainte de culcare. Expunerea la soare după aplicarea remediului poate fi foarte dăunătoare și are efecte contraproductive.

Usturoi. Este bogat în uleiuri esențiale care ne ajută să luminăm pielea și să eliminăm petele. Se macină câțiva căței de usturoi și se aplică direct pe față de două sau trei ori pe zi.

Zinc și seleniu. Apariția petelor pe piele poate fi un simptom al lipsei acestor două componente. Creșteți-vă aportul de ovăz, nuci, lapte, porumb, linte, pește și semințe.