Piatra care accelerează vindecarea, înlocuiește deodorantul și elimină punctele negre

255

Cunoscută în medicina naturistă și printre pasionații de pietre și pietre prețioase, piatra de alaun de potasiu a fost folosită de secole atât în ​​cosmetică, cât și în medicina tradițională, datorită proprietăților sale multiple.

Piatra de alaun este disponibila pe piata in doua variante diferite, cea naturala (alaun de potasiu) si cea sintetica (alaun de amoniu). Deși riscurile pentru sănătate ale aluminiului sunt cunoscute, riscul apariției pietrelor de potasiu nu aderă la piele și este eliminat în mod natural prin transpirație sau prin duș.

Piatra de alaun este cel mai bine cunoscută pentru proprietățile sale antiperspirante și este folosită ca alternativă la deodorante. Spre deosebire de alte produse de frumusețe, piatra de alaun este un mineral potrivit pentru orice tip de piele. Mai jos enumerăm principalele proprietăți ale pietrei de alaun de potasiu:

Are proprietăți astringente, antiseptice și antiperspirante. După aplicare, lasă un strat transparent care acționează ca o barieră împotriva mirosurilor neplăcute și a formării bacteriilor.
Are proprietăți hipoalergenice și, prin urmare, este potrivit pentru pielea cea mai sensibilă și delicată.
Este hemostatic și astringent și conține compuși vindecători. Poate ajuta la accelerarea vindecării cicatricilor, tăieturilor și iritațiilor.
Cu piatra de alaun este posibil să se trateze ulcerele și rănile bucale.
Proprietățile astringente ajută și la lupta împotriva punctelor negre ale pielii.
Înainte de a folosi piatra de alaun este necesar să o udați ușor. Apoi trebuie să-l aplicați pe zonele de piele pe care doriți să le tratați: axile, față sau picioare.

După folosire, uscați-l bine înainte de a-l depozita.