Punctele negre: cel mai eficient remediu pentru a le elimina pe toate

85

Punctele negre sunt cauzate de o producție abundentă de sebum din glandele sebacee. Acestea se formează frecvent atunci când pielea nu este spălată corespunzător și astfel se acumulează celulele moarte ale pielii. Când sebumul este expus la aer, acesta devine negru. Punctele negre de pe nas sunt cel mai greu de scăpat din cauza formei nasului.

Înainte de a îndepărta un punct negru de pe nas, trebuie să vă spălați corect fața pentru a elimina celulele moarte ale pielii. Dacă punctele negre sunt o problemă frecventă, folosiți un săpun pentru acnee: acidul salicilic și peroxidul de benzoil vor ajuta la învingerea acumulării de grăsime.

scapă de punctele negre de pe nas După ce te-ai spălat pe față, este timpul să te exfoliezi. Poti folosi un scrub usor, sau unul special care este facut special pentru acnee. Frecați ușor scrubul peste față, inclusiv pe zonele cu puncte negre, timp de aproximativ un minut și clătiți. Făcând acest lucru de două sau trei ori pe săptămână, celulele moarte vor fi eliminate.

Pasul final de curățare a feței este aburirea zonelor afectate de punctele negre. Acest lucru se poate face prin fierbere apă și așezând capul la aproximativ 15 centimetri de oală pentru câteva minute. Aburul va face ca punctele negre să se ridice mai mult la suprafață pentru a le facilita extragerea.

Elimina punctele negre

Pentru a efectua ultima operatie nu este nevoie de mult efort, in conditiile in care dupa faza de curatare, punctele negre vor fi deja vizibile pentru a fi eliminate. Aplicați o presiune ușoară pe piele, dar nu exagerați, deoarece folosirea unei forțe excesive poate provoca inflamație (cu cicatrici în consecință).
Puteți încerca să utilizați o mască de față pentru acnee, pe care o puteți cumpăra din farmacii sau supermarketuri.