Pune o felie de lamaie in oala cu apa pentru fiert oua: trucul secret care iti va face viata mai usoara

188

De ce să pui o felie de lămâie în apa de gătit ouă

 

Dacă lămâia este un citric ideal de băut sau pentru a face rețete superbe, te poate ajuta cu o sarcină dureroasă și plictisitoare, de curățat ouăle. Acest hack vă va economisi o mulțime de timp pregătindu-vă farfuriile și salatele mici.

După ce ați fiert ouăle timp de aproximativ zece minute în apă clocotită, este timpul să le curățați de coajă, adică să scoateți coaja. În timp ce unele membrane se desprind ușor, altele se chinuie să se deschidă sau să se desprindă. Din fericire, lamaia este un citrice care te poate insoti in bucatarie.

Cum să folosești acest truc pentru a curăța ouăle?
Gătitul ouălor fierte moale este simplu și ușurează viața atunci când mănânci din mers. Doar că uneori sunt greu de curățat și pot ajunge să aibă mai puțin alb atunci când sunt decojite. Pentru a începe, va trebui să tăiați o lămâie în jumătate și să o frecați pe cojile ouălor înainte de a fierbe (puteți arunca și un sfert de lămâie în apa de gătit pentru ouă). Apoi, scufundați ouăle în apă și lăsați să stea până la consistența dorită. Dupa gatire vei vedea ca membrana se va desprinde foarte usor. Îndepărtarea cojilor de ouă va fi acum o joacă de copii.

Există un alt truc pentru a curăța ouăle
În timp ce hack-ul de lămâie vă poate ajuta să curățați mai multe ouă la rând, există o altă tehnică grozavă care vă va scurta timpul în bucătărie.

Acest truc cu apă rece vă va ușura lucrurile
Puteți curăța un ou fiert tare în mai puțin de 20 de secunde cu o tehnică de neoprit. Pentru aceasta va fi necesar să lăsați această sursă de proteine ​​la temperatura camerei cel puțin un sfert de oră înainte de a o fierbe. Dupa ce il scoatem din tigaie, pune oul in apa rece si lasa-l sa se odihneasca inca 5 minute. Dacă această metodă funcționează, este pentru că frigul ajută semifabricatul să se retragă și să se desprindă de membrană. După acest pas, bateți oul la fiecare capăt cu o lingură sau pe o suprafață solidă. Se recomandă să începeți de la bază, adică de la cel mai lat stâlp. Carcasa se va desprinde în cel mai scurt timp.

Dacă ești presat de timp, poți petrece și mai puțin timp curățându-ți oul. Pentru a începe, va trebui să-l puneți fiartă într-un borcan de sticlă și să-l scufundați în apă rece. Așezați capacul pe recipient și agitați puternic câteva secunde până când membrana se deschide. În acest caz, veți putea îndepărta foarte repede coaja din ou.