Quinoa: superalimentul care te ajuta sa slabesti, este analgezic, antiinflamator si remineralizant

161

Consumul de quinoa s-a răspândit și în Europa în ultimii ani, în ciuda faptului că este un aliment de bază în alimentația unor țări precum Bolivia, Peru și Ecuador, unde este consumată de cel puțin 5.000 de ani.

2013 a fost nominalizat „Anul Mondial al Quinoei” de către FAO, tocmai pentru că este un aliment bogat în proteine ​​și nutrienți, ideal pentru alimentația umană.

Proprietățile benefice ale quinoei Diverse studii au demonstrat proprietățile analgezice, anticancerigene, antiinflamatoare, antioxidante, cicatrizante, stimulatoare, tonice și remineralizante ale quinoei. De asemenea, ajută la prevenirea bolilor retinei și oculare, a problemelor digestive (gastrită, ulcere și colon iritabil) și a cancerului.

Celiacii, diabeticii și cei care încearcă să slăbească sunt consumatori frecventi de quinoa, deoarece este un aliment sărac în zahăr, gluten și ușor de digerat. În 1975, un grup de cercetători americani declara că quinoa este „unul dintre cele mai bune alimente de origine vegetală pentru consumul uman”.

Se poate consuma quinoa sub forma de faina, sau se fierbe semintele direct ca si cum ar fi orez. Există sute de rețete de quinoa.