Rețetă de prăjitură de post ”Claudia”. Desertul la care nu vei mai renunța

298

Prăjitura Claudia este un desert pe care îl știi cu siguranță din copilărie. Est epreăgtit foarte des în timpul postului și este deosebit de gustos. Uite cum prepari prăjitura Claudia într-un timp record.

Prăjitura Claudia, cel mai delicios desert

Ingrediente:

350g făină
250ml ulei
250ml apă minerală
150g zahăr
2 linguri cacao

2 linguri esență de rom
1 linguriță coajă de lămâie
1 linguriță coaja de portocală
1 praf sare
10g praf de copt
100g nucă măcinată

Mod de preparare:

Mai întâi de toate dăm drumul la cuptor și îl fixăm la 180 de grade. Punem într-un bol ulei, apă minerală, zahăr, coaja rasă de lămâie și portocală, sare și amestecăm cu un tel până când se formează o compoziție omogenă.

Adăugam treptat făina cernută împreună cu praful de copt, e important să o cernem pentru a se aera, iar preparatul să devină pufos.

După ce s-a incorporat complet, turneăm trei sferturi de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde aluatul pe toată suprafața.

În restul de aluat păstrat se pune cacao cernută și esența de rom pe care le vom amesteca împreună cu un tel. Turnăm și acest aluat în tavă peste cel pus anterior.

Pe deasupra punem nucă măcinată din belșug și vom pune tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece proba scobitorii. Se taie după ce s-a răcit.