SCRUB ANTI-MATREATA…….IATA RETETA….

295

Scrub anti-matreata
Exfoliantul pentru scalp pe langa faptul ca este un tratament pentru obtinerea unui par stralucitor si sanatos poate deveni si o oportunitate de a lupta impotriva matretii intr-un mod natural si dedicat, spre deosebire de unele produse de pe piata care sunt uneori prea agresive si provoaca disconfort precum arsuri sau mancarimi.

Baza exfoliantului specific pentru matreata este intotdeauna balsamul, la care trebuie adaugate si alte elemente care au actiune antibacteriana si/sau sebumo-reglatoare precum uleiul de arbore de ceai, zaharul din trestie, sarea, bicarbonatul de sodiu.

 

Balsam și zahăr brun
intr-un bol se amesteca 2 linguri de balsam si 2 de zahar din trestie care, fata de cel alb rafinat, se topeste mai incet, combinate cu cateva picaturi de ulei de arbore de ceai. Aplicați scrubul pe părul umed, masând cu atenție scalpul cu mișcări circulare. După ce ați lăsat scrub-ul timp de 10-15 minute, părul poate fi clătit și șamponat în mod normal.

Sare și bicarbonat de sodiu
atat sarea cat si bicarbonatul de sodiu pot fi adaugate in balsam (sau unul sau altul) dar pot fi folosite si singure, presarate pe cap.

 

Sarea trebuie aplicata pe parul uscat cu ajutorul unui agitator de sare si masata astfel incat sa se elimine pielea uscata si solzoasa; bicarbonatul trebuie aplicat in schimb pe parul umed, masat si lasat sa actioneze 5 minute dupa care parul trebuie clatit bine cu apa calduta dar nu spalat cu sampon; daca parul pare uscat, nu trebuie sa va faceti griji deoarece dupa cateva saptamani productia de sebum se imbunatateste si aspectul revine la sanatate.