Secretul împotriva cearcănelor și pungilor de sub ochi este chiar în frigider

131

Există multe cauze care favorizează apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi. Pe lângă stres și oboseală, pot apărea și din cauza geneticii sau din cauza hidratării deficitare.

Conturul ochilor este una dintre primele zone ale corpului în care se remarcă efectele stresului și îmbătrânirii, având în vedere subțirea și sensibilitatea deosebită a pielii.

Modul ideal de a proteja conturul ochilor si de a evita aparitia cearcanelor si a pungilor este aplicarea zilnica a unei creme decongestionante si tonifiante incepand cu varsta de 25 de ani, cand pielea incepe sa se regenereze mai incet si celulele imbatranesc.

Cu toate acestea, există remedii și trucuri care pot atenua ochi inflamați și mai jos le enumerăm pe cele mai eficiente.

Compresa rece

Unul dintre cele mai comune remedii este aplicarea unei comprese reci pentru a ameliora inflamația. Pune două linguri la congelator pentru câteva minute, apoi pune-le pe pleoape. Frigul va reduce umflarea zonei afectate.

Castravete

Un alt remediu clasic este aplicarea a două felii de castraveți pe ochi. Răceala legumei abia scoase din frigider, vitamina E și proprietățile sale hidratante, fac castravetele să fie un remediu rapid și eficient. Așezați-l pe ochi timp de 30 de minute pentru a reduce pungile și a lupta împotriva uscăciunii.

Plicuri de musetel

Mușețelul este un puternic antiinflamator natural. Înmuiați două pliculețe de ceai de mușețel într-o cană de apă caldă timp de câteva minute, apoi aplicați câte o pungă pe fiecare ochi timp de 15 minute.

Roșie

Roșia este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și din acest motiv este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva pungilor de sub ochi și a cearcănelor. Se macină o roșie și se adaugă câteva picături de lămâie, apoi se aplică direct pe cearcane timp de 15 minute.