SFATURI ȘI REMEDII IMPOTRIVA IRITATIEI INTERIOARĂ A COAPSELOR

266

Odată cu venirea verii și a căldurii, ținutele proaspete și lejere se evidențiază. Avem ocazia să purtăm rochiile noastre preferate sau acele pantaloni scurți care ne plac atât de mult.

Dar de câte ori te-ai simțit iritat în zona interioară a coapsei?

Frecarea interioară a coapsei este o problemă foarte frecventă în lunile calde. În timpul zilei, mai ales când purtăm pantaloni scurți sau rochii, picioarele ni se „ating” în timp ce mergem.

Remedii naturale
Daca frecarea a provocat iritatii, primul lucru de facut este sa pastrezi zona curata si sa nu porti haine nerespirabile, pentru a evita agravarea acesteia.

Clătiți zona cu apă rece sau călduță cel mult și păstrați-o dezinfectată pentru a nu o infecta. Acum să vedem cum să obținem ușurare cu remedii naturiste.

Aloe vera
Unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru a calma iritațiile interioare a coapsei este gelul de aloe vera.

 

Are proprietăți antiinflamatorii și calmante, ajută la reducerea roșeață oferind ușurare pielii regenerând-o ușor.

Este un ingredient foarte important în cosmetica naturală, deoarece este potrivit pentru pielea predispusă la roșeață și iritație.

Cum se folosește gelul de aloe? Cu mâinile curate, aplicați-l ușor pe zonă și lăsați-l să respire.

Muşeţel
Când ne gândim la mușețel, ne gândim la acea băutură care ne ține companie seara și ne ajută să ne relaxăm.

Dar nu toată lumea știe că această floare se pretează la nenumărate utilizări cosmetice. Are o putere mare de calmare și antiinflamatoare, excelentă și pentru cearcănele sau iritațiile pielii.

Și nu întâmplător îl putem folosi și pentru a limita iritația prin frecare.

Faceți o infuzie de mușețel și lăsați-o să se răcească. Îl poți folosi ca ultimă clătire pe piele sau poți face comprese liniștitoare cu un tampon de bumbac.

Ulei de masline
Nu toată lumea cunoaște proprietățile speciale ale uleiului de măsline și pentru piele. Acest ulei foarte comun este bogat în vitamina E și substanțe antioxidante. Deci facilitează reînnoirea celulară.

Pentru a ameliora mâncărimea și iritația, bateți câteva picături pe piele întotdeauna după ce vă spălați bine mâinile.

Bicarbonat
Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun prieten al nostru când vine vorba de sănătate și bunăstare. Are proprietati antiseptice, care contracareaza proliferarea bacteriilor si ajuta la reducerea roseata.

Unii oameni fac un pap cu apă și bicarbonat de sodiu și îl aplică ușor pe interiorul coapsei. Sau alternativ faceți o spălare punând o linguriță de bicarbonat în puțină apă și clătiți.

Ovăz
Ovăzul este cunoscut în cosmetică tocmai pentru proprietățile sale antiinflamatorii, potrivite chiar și pentru cea mai sensibilă piele.

Din acest motiv, o baie (cu apă nu fierbinte) poate fi pregătită prin adăugarea a 100 de grame de fulgi de ovăz. Acțiunea sa calmantă va ajuta la reducerea roșeață.

PENTR A preveni
Amidon de porumb
Un remediu natural și ieftin pentru a preveni iritația prin frecare este cu siguranță amidonul de porumb, util nu doar pentru prepararea de deserturi și creme delicioase!

De fapt, amidonul de porumb are o putere absorbantă remarcabilă, care este deosebit de utilă de aplicat pe interiorul coapsei pentru a absorbi transpirația.

În acest fel, picioarele tale vor avea mai puțină frecare când mergi… și mersul tău nu va deveni tortură!

Alternativ, puteți încerca și amidon de orez sau de cartofi.

Talc
Ca alternativă la amidonul de porumb, există cei care beneficiază de pudra de talc.

Este un produs cosmetic foarte des intalnit in casele noastre pentru a absorbi transpiratia si a da o senzatie placuta de uscat pe piele.

Îl poți purta oricând cu tine într-un borcan și îl poți folosi la nevoie. Dar nu abuzați de el, pentru a nu înfunda porii pielii.

Ulei de nucă de cocos sau de migdale
Pudrele ajută la „uscarea” pielii și la absorbția transpirației. Dar există și alte metode naturale împotriva frecării interioarei coapsei.

De exemplu, puteți folosi puțin ulei de cocos pentru a aplica pe zona afectată.

Componenta uleioasă a acestui ulei vegetal ajută la ca pielea să fie mai alunecoasă și, prin urmare, să faciliteze contactul cu picioarele fără a provoca iritații sau senzație de frecare.

Daca nu iti place uleiul de cocos si vrei o alternativa usoara si elasticizanta, incearca putin ulei de migdale dulci.

Deodorant stick
În magazinele ecologice puteți cumpăra diverse produse cosmetice. Deodorantele stick pot fi o alternativă valabilă pentru a preveni frecarea picioarelor.

Doar aplicați-l pe piele, va lăsa un fel de peliculă care vă va proteja de iritații. Asigurați-vă că nu conține substanțe nocive și este organic.