SIROP din flori de Mâna Maicii Domnului și MIERE – Află rețeta

3138

Infuzia de caprifoi are efect diuretic, reduce durerile de cap, starile de greata, calmeaza gatul iritat si inflamatiile la nivel muscular. Nu este indicata, insa, daca ai probleme cu stomacul sau cu digestia.

Conține minerale (calciu, magneziu potasiu), vitamina C, quercetină și uleiuri esențiale.

Are efecte diuretice și laxative, anti-microbiene, antibacteriene, antiseptice, expectorate, calmante și antispasmodice.

Infecții bacteriene: stafilococ, streptococ, salmonella

Infecții urinare

Afecțiuni respiratorii, răceală, gripă, astm bronșic

Infecții respiratorii

Dureri în gât

Inflamații (intestinale, urinare, genitale)

Tulburări digestive, enterită, dizenterie

Controlul nivelului de zahăr din sânge – eliminarea toxinelor din corp

Rețeta

Cel mai bun mod de a extrage aroma și substanțele terapeutice din această plantă este prin macerarea florilor în miere de albine. Rezultă un sirop extrem de parfumat și gustos. Dacă doriți să preparați ceai, folosiți 1 ceașcă de boboci la 1 litru de apă clocotită. Lăsați plantele la infuzat 10 minute. Se pot bea până la 3 căni pe zi.

Ingrediente

Flori de caprifoi

Miere de albine

Mod de preparare

Aveți nevoie de aproximativ 500 g de flori de caprifoi, sau cât să umpleți un borcan (câteva mâini). Apoi se aleg, se rup părțile uscate sau veștejite, și se spală bine. Se pun apoi într-un borcan, se îndeasă bine și se toarnă peste ele mierea de albine, cât să le acopere. Se închide ermetic și se ține în frigider.

Se lasă la macerat 30 de zile, pentru un sirop cât mai concentrat, sau cel puțin 2 săptămâni. După această perioadă, borcanul cu miere se toarnă într-un alt vas, printr-o sită cu găuri mari, pentru a separa florile. Acestea se pot folosi la prăjituri, înghețată sau alte deserturi.

Siropul de Mâna Maicii Domnului poate fi consumat ca atare, cu apă plată sau minerală (se pun 1-2 lingurițe la 1 pahar cu apă), ca tonic pentru sănătate, sau se pot îndulci cu el diverse băuturi (ceaiuri reci, limonade, sucuri de fructe), creme sau prăjituri.