Ulei pe buric: puterile minunate ale acestui remediu

188

Buricul este una dintre acele zone ale corpului nostru cărora li se asociază numeroase semnificații, deși de multe ori este privit mai mult ca ceva „incomod”, datorită formei și poziției sale.

În budism există chakra buricului, numită manipura, în timp ce în fiziologia ayurvedică buricul se numește „Nabhi” și reprezintă centrul corpului și al universului.

Chiar și pentru iubitorii de bioenergetică, buricul are o funcție foarte importantă: este identificat ca punctul central al corpului nostru, iar acționând asupra acestuia, simptomele și durerile pot fi ameliorate.

Mai jos enumeram cateva beneficii care, potrivit iubitorilor de bioenergetica, pot fi obtinute prin aplicarea uleiurilor direct pe buric.

Aplicarea uleiului pur de tămâie pe buric poate vindeca ochii uscați, vederea slabă, buzele crăpate. De asemenea, ajută la un păr mai sănătos și ameliorează culoarea genunchilor și durerile de cap.
Uleiul de neem aplicat pe buric ajuta la eliminarea cosurilor si a acneei.
Uleiul de migdale de pe buric ajută la obținerea unei fețe strălucitoare.
Aplicarea uleiului de măsline sau a uleiului de cocos pe buric ar avea beneficii asupra fertilității.
Uleiul de muștar de pe buric ajută împotriva buzelor uscate și crăpate, dar îmbunătățește și activitatea intestinală.
Aplicarea unui tampon cu alcool pe buric ajută la ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, precum și durerile menstruale și crampele.
Aplicarea oricărui ulei cald ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și a sistemului imunitar, precum și la combaterea constipației.
Aplicați două părți egale de ulei de muștar și ulei de ghimbir pentru a ameliora afecțiunile stomacale, cum ar fi balonarea și arsurile la stomac.
Amestecați uleiul de cimbru cu un ulei purtător precum nucă de cocos sau măsline și aplicați-l pe buric pentru a scădea tensiunea arterială, pentru a vă proteja inima și pentru a îmbunătăți digestia. (Nu aplica ulei de cimbru singur, poate irita pielea).
Aplicați ulei de ricin pe buric pentru a ușura durerea de la genunchi.
Evident, nu există niciun studiu științific care să susțină cele de mai sus. Sunt lucruri în care cred iubitorii de bioenergetică, în unele cazuri provenind tot din tradiția populară.

Cu toate acestea, încercarea cu siguranță nu rănește pe nimeni și, dacă nu este folosită ca alternativă la tratamentele prescrise de medicul dumneavoastră (nu o faceți niciodată), uneori pot fi suficiente pentru a vă simți mai bine.