DIETA DANEZĂ – Cum slăbeşti 9 kg în 13 zile

1120

Dieta daneză este una dintre cele mai eficiente cure de slăbire din câte știm. Cu ajutorul regimului alimentar danez poți scăpa de până la 11 kilograme într-o săptămână și câteva zile, în mod sănătos.

Regimul danez de slăbit

Dieta daneză este cunoscută și ca dieta Spitalului din Copenhaga. Este vorba despre o dietă destul de restrictivă, iar alimentele permise într-o zi nu pot depăși 600 de kilocalorii, adică un sfert din cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Cu toate că este restrictivă și unii au criticat specialiștii danezi care au îmbrățișat regimul draconic, aceasta a fost de-a lungul anilor adaptate și a permis mai multe gustări pe lângă cele 600 de kilocalorii permise într-o zi.

Dieta este recomandată de altfel doar persoanelor care sunt în urgență medicală. De exemplu, persoanele care au fost diagnosticate cu obezitate morbidă trebuie să urmeze acest regim în Danemarca înainte de operația de micșorare de stomac dacă se supun acesteia.

Dieta daneză se urmează cu calculatorul. Se are în vederea încadrarea în cele 600 de calorii într-o zi. Sunt interzise cu desăvârșire prăjelile de orice tip, sucurile acidulate și foarte colorate, dar și dulciurile, în special prăjiturile cremoase sau siropoase.
Dacă nu ești în stare să duci acest regim până la capăt pentru că senzația de foame este permanentă, poți ridica numărul caloriilor până la 800-1000, mai ales dacă nevoia ta de a slăbi nu reprezintă o urgență medicală.

Dieta daneză: meniu de 13 zile

Dieta daneză – ziua 1 La micul dejun se bea o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. La pranz se mananca două ouă fierte impreuna cu 380 grame de spanac şi o roşie. Cina va fi compusa din 200 de grame de friptură de vită precum şi o salată verde proaspata cu ulei de masline şi zeamă de lămâie. VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3

Dieta daneză – ziua 2 Pentru cei care urmează dieta daneză la micul dejun se recomandă aceeași ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. Prânzul va consta în 250 de grame de şuncă şi un iaurt cu conținut scăzut de grăsime. Cina va fi compusă din acelaşi meniu ca în ziua precedentă.

Dieta daneză – ziua 3 Incepi dimineaţa astfel: alături de ceașca de cafea se va mânca şi o felie de pâine prăjită. Masa de după-amiază va fi compusă din două ouă fierte, o felie de şuncă şi o salată verde proaspata. La cină se va mânca o ţelină bine fiartă, o roşie şi un mar.

Dieta daneză – ziua 4 Micul dejun va fi acelaşi ca în ziua precedentă, o ceașca de cafea și o felie de pâine prăjita. La masa de prânz se vor consuma 200 de ml suc de portocale şi un iaurt natural. Seara se recomandă un ou fiert, un morcov ras şi 250 de grame brânză de vaci.

Dieta daneză – ziua 5 La micul dejun se va servi un morcov mare ras. La prânz se consuma 200 de grame de cod (poate fi înlocuit cu păstrav sau calcan) cu zeamă de lămâie şi o linguriţă de unt proaspat. Cina va conține în 200 de grame de friptură de vita şi o ţelină rasă.

Dieta daneză – ziua 6 La micul dejun se va servi o ceaşcă de cafea şi o felie de pâine prăjită. Prânzul celor care urmează dieta daneză va consta în două ouă fierte şi un morcov ras, iar la cină este indicat o friptură de pui şi o salată.

Dieta daneză – ziua 7 Micul dejun va consta doar într-o ceaşcuta de cafea (fără zahăr), în timp ce la prânz nu se va mânca nimic, ci se va bea multa apa. Cina constă în 200 de grame de cotlet de miel, iepure sau ren şi un măr.

Dieta daneză – ziua 8 Dimineața se bea o cafea cu 1 cub de zahăr. La prânz se vor mânca 2 ouă fierte tari, 380 gr de spanac și o roșie Seara la cină se vor servi 200 gr friptură vită lamaie, salată verde proaspată cu ulei de masline.

Dieta daneză – ziua 9 Dimineața: Cafea + 1 cub de zahăr. La prânz se consumă 250 gr șuncă și 1 iaurt natural. Seara: 200 gr friptură vita cu lămâie, salată verde cu ulei de măsline.

Dieta daneză – ziua 10 Dimineața: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de păine prăjită. Prânz: 2 ouă fierte tari + 1 felie de șuncă + salată verde. Seara: 1 țelina fiartă + 1 roșie + 1 fruct.

Dieta daneză – ziua 11 Micul dejun: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de pâine prăjită. Masa de prânz: 200 ml zeamă de fructe + 1 iaurt. La cină: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 gr fructe.

Dieta daneză – ziua 12 Micul dejun: 1 morcov mare ras + lămâie. La prânz: 200 gr pește cod (poate fi înlocuit cu păstrăv sau calcan) fiert + lămâie. Seara: 200 gr friptură vită, unt și o țelină rasă.

Dieta daneză – ziua 13 In ultima zi cu dieta daneză dimineata: O ceașcă de cafea cu un cub de zahăr și o felie de pâine prăjită. Prânz: 2 ouă tari + morcov ras. Seara: 1/2 pui + salată verde cu ulei și lămâie. Pentru rezultate optime, se recomandă ca salata verde să fie proaspătă, iaurtul să fie natural fără aditivi, zahăr sau fructe. Cafeaua nu trebuie înlocuită cu ceai și trebuie mâncat un cub de zahăr, așa cum este precizat – nu mai mult sau mai puțin. Potrivit experţilor, senzaţia de foame poate fi înlocuită printr-un consum ridicat de apă, peste doi litri zilnic.