Frunze de viță de vie – cât de sănătoase sunt și cum le putem consuma

298

Frunzele de struguri sunt predominante în bucătăria mediteraneană și sunt bogate în vitamine și minerale. Se mai găsesc ambalate sau conservate. Frunza de viță de vie ajută la îmbunătățirea condițiilor asociate circulației sanguine slabe, cum ar fi varicele.

Printre altele, mai sunt utilizate pentru tratarea simptomelor de diaree, sindrom de oboseală cronică, sângerări, răni etc.

Beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de struguri

1. Inflamație
Frunzele de struguri posedă proprietăți antiinflamatorii. Persoanele cu probleme inflamatorii, cum ar fi amigdalita, artrita și gastrita cronică, pot beneficia de frunzele de viță de vie. Conține acizi grași omega-3, precum și antioxidanți, care sunt responsabili pentru procesul de inflamație. Scade inflamația și ameliorează bolile cronice.

2. Nivelul glucozei
Frunzele de struguri au un nivel glicemic redus. Acest lucru face ideale pentru pacienții diabetici. De asemenea, conține fibre dietetice bogate, care scad nivelul glicemiei.

3. Digestie
Frunzele de struguri au un conținut ridicat de fibre dietetice, care ajută la promovarea funcției digestive și la absorbția nutrienților.

4. Constipație
Frunzele de struguri conțin fibre alimentare care ajută la prevenirea riscului de constipație. Fibrele ajută la digerarea alimentelor, astfel încât deșeurile să poată fi eliminate cu ușurință din corp.

5. Mucoasa intestinală
Frunzele de struguri conțin minerale precum zincul care ajută la repararea și protejarea mucoasei intestinale. Ajută intestinul să se refacă rapid în momentul deteriorării mucoasei, cum ar fi diareea.

6. Anemie
Frunzele de struguri sunt bogate în fier, un mineral cunoscut pentru prevenirea anemiei. Are un rol crucial în formarea hemoglobinei. De asemenea, frunzele mai conțin vitamina C care ajută la absorbția fierului, astfel încât anemia să poată fi prevenită.

7. Imunitate
Frunzele de struguri au cantități ample de vitamina C, despre care se știe că îmbunătățește sistemul imunitar. Stimulează anticorpii pentru a combate bacteriile și virușii din organism.

8. Radicali liberi
Disponibilitatea vitaminei C ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. Acționează ca un antioxidant care protejează organismul de diferite boli.

9. Anticancer
Frunzele de struguri previn mutația celulelor canceroase și inhibă dezvoltarea tumorii. Acționează prin mecanismul său de combatere a radicalilor liberi.

10. Sănătatea articulațiilor
Datorită conținutului de mangan, frunzele de viță de vie au un rol benefic în formarea cartilajului. Lubrifiază articulația pentru a reduce frecarea, prevenind apariția artritei.

11. Inimă
Potasiul este crucial pentru menținerea contracției normale a inimii. Sprijină pomparea sângelui către toate părțile corpului în mod eficient.

12. Oase
Frunzele de struguri conțin calciu, care este vital pentru formarea oaselor. Ajută la întărirea sistemului osos și îl menține sănătos.

13. Sănătatea dinților
Calciul întărește dinții. Acest mineral ajută la formarea și menținerea dinților sănătoși.

14. Crampe musculare
Magneziul găsit în frunzele de struguri ajută la scăderea crampelor musculare. Acționează ca un relaxant muscular în toate părțile corpului.

15. Formarea colagenului
Corpul necesită cupru pentru formarea colagenului, care este necesar pentru menținerea pielii tinere și sănătoase.

16. Piele sănătoasă
Frunzele de struguri au cantități suficiente de vitamina E necesare pentru menținerea sănătății pielii. Când este consumat în mod regulat ca ceai, face pielea să pară mai tânără și mai strălucitoare.

17. Sistem nervos
Frunzele de struguri au vitamina B care protejează sistemul nervos. În plus, scade simptomul de amorțeală sau senzație de furnicături.

18. Creier
Frunzele de struguri au vitamina B6, care are un rol crucial în sistemul nervos central. Protejează creierul și promovează funcția cognitivă a creierului. Previne riscul de demență.

 Utilizări culinare
– Frunzele de struguri sunt folosite pentru a înfășura mâncăruri din carne și orez.
– Adăugați-le crude la salate.
– Frunzele de struguri ar putea fi conservate.
– Combinați-le cu nuci de pin, bulgur, iaurt și ierburi, cum ar fi mărar , mentă , pătrunjel , ceapă , fenicul , usturoi etc.
– Se mai pot folosi pentru prepararea ceaiului.

 Utilizări tradiționale
– În antichitate se foloseau frunzele de struguri pentru a face față diferitelor probleme de sănătate, cum ar fi durerile de stomac, diareea, aftele, sângerările menstruale abundente, artrita și inflamația ficatului.
– Frunzele de struguri posedă proprietăți antiinflamatorii care ajută la scăderea edemului.

Precauții
– Întrerupeți utilizarea dacă apar reacții alergice.
– Persoanele cu probleme de sănătate care iau deja tratament medicamentos ar trebui să consulte medicul înainte de utilizare.