Jujube: te fac să slăbești, ameliorează stresul și anxietatea, măresc apărarea și previn cancerul

222

Jujubea este un fruct originar din nordul Africii și din Siria, importat în țara noastră de către romani și a devenit, de-a lungul secolelor, parte a tradiției noastre culinare.

Bogate in proprietati terapeutice, jujubele contin multi carbohidrati, vitamine si minerale, dintre care se remarca vitamina A si C, niacina, riboflavina, tiamina, potasiu, fosfor, calciu, sodiu si fier.

Cancer. Rezultatele mai multor studii arată o relație pozitivă între unii compuși bioactivi ai jujuburilor și reducerea activității radicalilor liberi, deci a răspândirii celulelor canceroase. Relația dintre consumul de jujube și cancer este, totuși, încă în curs de investigare.

Greutate. Jujubele sunt un aliment potrivit pentru dietele de slăbire: nu sunt deosebit de bogate în zahăr și ne ajută să ne simțim plini pentru o perioadă destul de lungă de timp.

Apărări. Fiind bogate în vitaminele A și C și în minerale precum potasiul, jujubele ajută la întărirea sistemului imunitar, contribuind la prevenirea tusei și răcelilor.

Anxietate și stres. Jujubele au un efect calmant ușor, care este de mare ajutor în caz de stres sau anxietate.

Antioxidant. Aceste fructe gustoase sunt un concentrat de antioxidanți, util pentru a contracara daunele radicalilor liberi și pentru a întârzia simptomele îmbătrânirii.