Sarea de Himalaya, Una Dintre Cele Mai Pure şi Bogate Surse de Minerale de pe Planetă

244

Sarea de Himalaya este o sare pură, obţinută prin extracţie manuală din mină, iar datorită condiţiilor în care se formează (protejată de factorii poluanţi ai mediului), se spune că este una dintre sursele de minerale cele mai bogate de pe planetă.

Datorită conţinutului bogat în minerale şi fier, cristalele de sare au o gamă variată de culori, începând de la alb pur, până la diferite nuanţe de roz şi roşu închis.

Graţie proprietăţilor nutritive şi terapeutice deosebite, sarea de Himalaya este nelipsită din bucătăriile de top şi spa-uri, fiind folosită de profesionişti şi terapeuţi din domeniul sănătăţii. De ce nu şi sare din ţară?

Sarea de masă care se vinde în hypermarket-uri , sarea rafinată, comercială, este curăţată de toate mineralele sale, cu excepţia sodiului şi clorurei. Rezultă clorură de sodiu cu aditivi.

Aceasta este curăţată chimic, înălbită şi încălzită inutil la temperaturi ridicate, fiind, de asememea, tratată cu agenţi antiaglomeranți, care previn ca sarea să se amestece cu apă (în recipientul de sare). Aceeaşi agenţi împiedică dizolvarea sării în organism, ceea ce duce la acumularea şi la depunerea ei în organe şi ţesuturi, cauzând, în timp, grave probleme de sănătate.

Cu toate acestea, dacă se alege o sare albă din supermarket-uri, este indicată cumpărarea uneia natural iodate, nerafinată, preferabil grunjoasă. Nu se consumă peste 5 grame de sare pe zi, indiferent de felul acesteia.

Minerale care se regăsesc şi în corpul uman În cristalul de sare Himalaya, extras din minele prezente între Valea Indusului şi Munţii Himalaya, din Pakistan, au fost descoperite 84 din cele aproximativ 92 de minerale regăsite în corpul uman.

În sarea cristal, 100% naturală, nerafinată, lipsită de aditivi şi cel mai important, fără adaos de iod, găsim o multitudine de minerale şi elemente cu beneficii diverse asupra sănătăţii, printre cele mai importante fiind: sodiul (detoxifiant), zincul (protector al pielii, creşte imunitatea), magneziul (antistres, calmant), boronul (reglează întregul organism), calciul (întăreşte oasele şi dinţii, curăţă porii când este aplicat pe piele), potasiul (echilibrează hidratarea pielii şi reduce retenţia de apă). Cum se foloseşte Sarea de Himalaya se poate adăuga în mâncăruri asemenea sării obişnuite.

Atenţie, însă!

Aceasta este mai sărată decât orice altă formă de sare. Sarea de Himalaya poate fi folosită şi extern, prin realizarea băilor calde cu sare, scrub pentru corp, curăţarea nasului, gurii şi gâtului. Toate acestea ajută la detoxifiere, stimularea circulaţiei sanguine, relaxarea corporală, scăderea tensiunii arteriale, reducerea febrei musculare şi nu numai.

Beneficiile consumului moderat de sare

Pe lângă multitudinele de minerale şi elemente cu numeroase beneficii asupra sănătăţii (menţionate anterior), sarea de Himalaya:

→ Menţine funcţionarea optimă a proceselor metabolice şi activităţii eficiente a celulelor, prin menţinerea unui nivel optim de apă în organism