Usturoi macerat în alcool – Un remediu naturist uimitor

294

Alături de ceapă, usturoiul este considerat un adevărat medicament și asta datorită conținutului său bogat în substanțe minerale și vitamine. Încă din vremea Egiptului antic și a Imperiului roman, usturoiul era folosit ca mijloc de prevenție împotriva bolilor contagioase.

Mai târziu, s-a descoperit faptul că efectele usturoiului, în combinație cu mierea sau alte produse naturale, sunt extrem de benefice în ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive. Usturoiul, în afara efectului antimicrobian, mai are și efecte antihelmintice, acestea sunt cele care elimină și combat viermii intestinali.

În tradiția românească, usturoiul mai are rolul de a alunga spiritele rele, fiind un antidot pentru vampiri și strigoi, țăranii agățau funii de usturoi pe la uși și pe la ferestre, ca usturoiul să-i apere de creaturi ale nopții.

Iată încă o minune a usturoiului pentru sănătatea noastră, în combinaţie cu alcool ne scapă de multe probleme de sănătate.

Această reţetă are un bun efect asupra organismului pe care-l curăţă de pietre şi grăsimi, îmbunătăţeşte întregul metabolism, implicit toate vasele de sânge.

Topeşte cheagurile de sânge, reglează greutatea corpului, vindecă diafragma miocardului bolnav, inapetenţa (pofta de mâncare), vindecă ulcerele şi gastritele, hemoroizii, tulburările de vedere, de auz, bolile bronho-pulmonare, artritele, artrozele, reumatismul, absoarbe orice fel de tumori interne şi externe, impotenţa.

Se ia un borcan de sticlă în care se pun 350 de grame de usturoi zdrobit peste care se toarnă cca. 200 – 220 ml. alcool de 40 de grade. Se etanşează borcanul (se închide ermetic) şi se pune la frigider o perioadă de 10 zile .

În fiecare zi, se va scoate din frigider şi se va agita borcanul fără a se deschide capacul, pentru o bună omogenizare. În cea de a 11-a zi se va strecura lichidul din borcan, printr-un tifon sau o strecurătoare foarte fină, după care se va introduce din nou la frigider, pentru încă 2 zile.

După cele 2 zile, este gata pentru consum şi se va lua câte o linguriţă, de două ori pe zi, timp de 10 zile consecutiv pe lună.