5 moduri de a face ca venele varicoase să se estompeze

20

Venele varicoase umflate și mărite sunt destul de frecvente și mulți oameni le experimentează la un moment dat în viața lor. Din păcate, aceste vene dureroase nu se vindecă în timp, dar există multe lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți simptomele iritante.

Pe lângă tratamentele medicale, există câteva modificări ale stilului de viață care pot ajuta la reducerea aspectului venelor mărite. Am analizat câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să ușurați senzația dureroasă de vene umflate.

Dormi cu o pernă între picioare

Dacă dormi pe o parte, plasarea unei perne mare între genunchi poate ajuta la ameliorarea simptomelor venelor varicoase. Pe lângă îmbunătățirea posturii și ameliorarea durerilor de spate, dormitul cu o pernă între picioare poate îmbunătăți circulația sângelui și poate menține umflarea și furnicăturile extremităților la distanță.

Când ridici picioarele deasupra nivelului inimii, stimulezi fluxul sanguin și poți ajuta la prevenirea agravării venelor varicoase.

Optează pentru haine largi

În timp ce îmbrăcămintea strâmtă te poate face să arăți atrăgătoare, purtarea ei prea des nu aduce niciun folos sănătății tale. Îmbrăcămintea strâmtă, care pune presiune pe talie și picioare, restricționează fluxul sanguin și poate contribui la apariția venelor varicoase dureroase.

Ține-ți picioarele ridicate

Ridicarea picioarelor cât mai des posibil este una dintre cele mai simple și eficiente moduri de a ameliora senzația de durere a varicelor. Când ridicați picioarele deasupra inimii, ajutați să curgă sângele înapoi în inimă, prevenind formarea cheagurilor de sânge.

Chiar dacă lucrezi la birou și trebuie să stai la birou ore întregi, așezarea picioarelor pe un scaun poate ajuta la ameliorarea umflaturii picioarelor.

Renunță la tocuri înalte

În timp ce tocurile tale preferate sunt cu siguranță un plus grozav pentru aspectul tău, purtarea lor zilnică îți poate înrăutăți venele varicoase. Optează pentru pantofi cu tocuri joase, care pot arăta la fel de îmbrăcați și pot lucra mai mult mușchii gambei, ceea ce este bun pentru vene.

Alege scările în loc de lift

Deși poate părea tentant să luați liftul atunci când sunteți obosit, urcatul scărilor vă ajută să ardeți calorii suplimentare și este mult mai bine pentru venele umflate. Pe măsură ce urcați scările și ridicați gambele, mușchii picioarelor se contractă, ajutând sângele să revină în picioare.

Ai observat vreodată vene varicoase pe picioare? Cunoașteți și alte trucuri care pot ajuta la reducerea acestora?