Află cum să prepari cel mai bun vin fiert si care sunt beneficiile neștiute ale acestuia

1756

Sfaturi și greșeli de evitat

Există pe alocuri tendința de a folosi vin slab calitativ pentru a face un vin fiert. Pe principiul că oricum nu se poate consuma altfel. Doar că pentru a savura o băutură gustoasă cu o aromă inconfundabilă, este recomandat ca întotdeauna să alegi un produs de calitate. Vinul roșu poate fi ușor fructat. Important este să folosești doar un singur sortiment de vin, fără a amesteca diferite soiuri.

De asemenea, ține cont de modul și timpul de preparare (foarte scurt, la foc mic), având grijă să dozezi bine ingredientele. Important! Vinul nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie adus în punctul de fierbere. Altfel, taninurile vor fi distruse și, prin urmare… s-a zis cu aroma.

Poți adăuga și un măr: spală-l și taie-l în felii subțiri, cu tot cu coajă. Adaugă-l în oală împreună cu celelalte ingrediente. În plus, mai poți adăuga cardamom și ghimbir.

Folosește condimente proaspăt cumpărate (nu pe cele pe care le ai de anul trecut), altfel vinul fiert își va pierde din savoare.

Pentru îndulcire poți folosi zahăr alb, brun sau brut, dar și miere (adăugată ulterior fierberii) sau alți îndulcitori. Secretul este să nu exagerezi. Mai bine adaugi mai puțin la început și potrivești după gust. Un vin fiert prea dulce nu o să fie chiar pe placul tău.

Vinul fiert poate fi păstrat la frigider timp de 3 zile. Încălzește-l întotdeauna la foc mic înainte de a-l servi, pentru a nu-l arde.

Un remediu vechi

Pe lângă faptul că vinul fiert este o băutură tipică de iarnă, acesta este, de asemenea, utilizat ca un remediu în sezonul rece. Cu siguranță, mai plăcut și mai gustos decât un sirop medicinal. În plus, nici nu prezintă un conținut foarte mare de alcool, având în vedere că prin procesul de preparare la cald cea mai mare parte se evaporă. Conținutul de alcool din vinul fiert depinde de tipul de vin pe care îl folosești. Este vorba despre o gradație între 11 și 15 grade. Odată adus în punctul de fierbere (aproximativ 80 °C), etanolul din vin se evaporă. Prin urmare, conținutul de alcool scade drastic.

Vinul fiert, o rețetă pentru fericire?

Vinul fiert este, cu siguranță, bun pentru starea de spirit, calmează tusea și durerea din gât, eliberează tractul respirator și ajută la rezolvarea problemei congestiei nazale și a urechilor înfundate.

Cum să prepari vin fiert?

În primul rând, ai nevoie de o oală ceva mai mare. După care ai nevoie de următoarele…

Ingrediente

Un litru și jumătate de vin roșu
Trei bețișoare de scorțișoară
250 g de zahăr
10 cuișoare
Două portocale
O lămâie
Un măr
Un vârf de linguriță de nucșoară măcinată

Mod de preparare

Mai întâi speli bine portocalele și lămâia, le ștergi și le cureți de coajă, păstrând partea albă pentru a nu obține un gust prea dulce. Dacă nu îți place gustul, poți s-o elimini cu totul.

Speli mărul, îndepărtezi miezul și îl tai în felii foarte subțiri.

După pregătirea fructelor, torni vinul în oală, adaugi scorțișoara, zahărul și cuișoarele, iar la final praful de nucșoară.

Înainte de a pune oala pe foc, amestecă totul până la topirea completă a zahărului.

Și acum, mare atenție: Adu vinul în punctul de fierbere, aprinde un chibrit și plimbă flacăra la suprafața vinului pentru a elimina vaporii de alcool. Mare atenție, nu te opri într-un loc fix. Dacă flacăra se extinde, mișcă-ți mâna pe toată suprafața vinului. După câteva secunde, flacăra se va stinge. Oprește focul și lasă vinul să se odihnească un minut înainte de a fi servit.

Și nu uita să-l bei cu cei dragi!