Ceaiul de LEURDĂ potolește PALPITAȚIILE și reglează RITMUL inimii

843

Leurda, cunoscută în popor și sub numele de usturoița sau usturoiul sălbatic, este un veritabil medicament al primăverii, pe care îl putem culege direct din natură.

O găsim de asemenea la discreție pe tarabele din piață, alături de alte verdețuri binefăcătoare de sezon: urzici, ștevie, spanac, salată verde.

Din leurdă putem prepara foarte multe leacuri cu efect preventiv și terapeutic: tinctură, ulei, infuzie, suc.

Are o forță depurativă impresionantă. Curăță sângele, stomacul și intestinele. Terapeuta Maria Treben spune că este bine să păstrăm această plantă sub formă de tinctură, pentru a putea beneficia de acțiunea ei purificatoare și după încheierea sezonului, pe tot parcursul anului.

Ceaiul de leurdă

Un alt mod de preparare dorim însă să vă prezentăm în acest articol. Ceaiul de leurdă, care poate fi consumat cu succes de către cei care au probleme cu inima, suferă de afecțiuni ale pielii sau au nevoie de o detoxifiere naturală a organismului, fără de care tratamentele convenționale nu au rezultate optime.

Cercetătorii de la Centrul de Medicină de la Universitatea Georgetown, Washington, susțin că leurda are o eficiență mai mare asupra tulburărilor sistemului cardiovascular chiar și decât usturoiul.

Cercetătorii bulgari au descoperit că florile și frunzele de leurdă din Bulgaria au o concentrație mare de compuși sulfurici. Leurda a demonstrat proprietăți antimicrobiene și antifungice.

Un studiu recent, din 2016, publicat în International Journal of Molecular Science, a arătat că leurda are efecte cardioprotectoare complexe pe animale. Autorii studiului sunt de părere că aceasta ar putea fi utilizată în viitor pentru prevenția și terapia tulburărilor aterosclerotice.

Potrivit unui articol apărut în revista Leacuri Mănăstirești, ceaiul de leurdă este util și pentru reglarea ritmului inimii la persoanele cu palpitații sau aritmie cardiacă sau cu fluctuații ale tensiunii arteriale.

Rețetă

Se folosește 1 lingură de frunze uscate de leurdă la 1 cană cu apă clocotită.
După 10 minute de infuzare, se strecoară și se adaugă 1 linguriță de miere.
Se bea câte 1 cană pe zi, timp de o lună. În timp, palpitațiile dispar, iar tensiunea arterială se stabilizează.