Ceaiul din frunze de căpşun – Recomandat împotriva multor afecțiuni

21209

Câți dintre noi cunosc efectele curative ale frunzelor de căpșuni? Dacă nu cunoști acest lucru, astăzi vei afla cât de benefice sunt acestea pentru sănătatea noastră.

Pe lângă fructele sale inconfundabile, delicioase şi foarte iubite, mulţi dintre noi nu cunoaştem faptul că frunzele de căpşun sunt foarte bune pentru sănătatea noastră, având multe beneficii.

Frunzele de căpşun se culeg doar după ce fructele au ajuns la maturitate şi au fost recoltate, şi se vor usca la umbră; după uscare se vor depozita în pungi de hârtie, ferite de lumină şi umezeală.

Din aceste frunze minunate putem prepara infuzie care este extrem de benefică în terapii.

Cum preparăm infuzia combinată

În 500 ml. de apă vom adăuga 4 linguriţe de frunze uscate de căpşun pe care le vom lăsa la macerat 10 ore, după care filtrăm, lichidul obţinut îl vom păstra, iar planta rezultată în urma filtrării o vom pune în 500 ml. de apă pe care o vom fierbe preţ de 5 minute. Lăsăm să se răcească, filtrăm şi amestecăm cele două lichide, astfel vom obţine o infuzie combinată, excelentă pentru :

Reumatism

Infuzia combinată de frunze de căpşun are efecte antiinflamatorii, iar astfel ne va proteja articulaţiile de dureri şi de procesele degenerative ale acestora. Se recomandă consumul a 7- 800 grame de fructe, zilnic, şi 2 căni de infuzie, în paralel, pe o perioadă de 3-4 săptămâni.

Afecţiuni urinare ale femeilor

– infuzia combinată de frunze de căpşun este recomandată pentru cistita cu sângerări, acestea grăbesc procesul de cicatrizare a epiteliilor afectate de infecţie, având proprietăţi antibiotice foarte puternice, mai ales împotriva E-COLI.
Se vor consuma 2- 4 căni zilnic, până la vindecare.

Consumul infuziei din frunze de căpșun este recomandat și pentru următoarele afecțiuni :

– gută

– astenie

– parazitoză intestinală

– constipație

– hemoroizi

– hipertensiune arterială

Infuzia pentru cele enumerate mai sus se va prepara dintr-o lingură de plantă peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, după care se filtrează și se consumă călduț. Cantitatea recomandată este de 2 căni pe zi.

Din aceeași infuzie putem pune comprese pentru herpes.

Ce nu se știe despre ceaiul din frunze de căpșun este faptul că el este recomandat și în boli ale ficatului și ale rinichilor. Din 20 g. de plantă la 1 litru de apă se va prepara un decoct, pe care îl vom consuma pe tot parcursul unei zile.

Ca tonic digestiv, putem prepara un amestec de 2 lingurițe de plantă în 30 ml. de apă pe care-l vom bea dimineața, pe stomacul gol.

De la căpşuni se mai foloseşte şi rădăcina, din care se prepară o pulbere foarte benefică, însă despre asta vom vorbi într-un articol viitor.

Putem procura ceaiul din frunze de căpșun pe tot parcursul anului din magazinele de specialitate.