Coronavirus – Un expert chinez spune că în octombrie vom începe să scăpăm de acest virus

5111

Pandemia de coronavirus va cunoaște o scădere a ritmului de răspândire în luna octombrie a acestui an, dar chiar și atunci nu vor putea vorbi despre o victorie categorică în lupta împotriva acestui nou virus, a declarat medicul chinez Zhang Menghuang, expert la Huashan Hospital din Shanghai, unitate afiliată Colegiului de medici al Universității Fudan.

”Așa cum se prezintă lucrurile în momentul actual, toamna pare sezonul cel mai favorabil pentru o scădere a ritmului de răspândire a coronavirusului. După toate probabilitățile pandemia se va înscrie pe o linie descendentă în octombrie”, a spus expertul, citat de cotidianul Shanghai Daily.

În același timp, Zhang Menghuang a subliniat că, după aceea, virusul se va menține încă mult timp.

Publicația menționează că expertul chinez și-a expus punctul de vedere la o videoconferință dedicată covid-19, la care au participat atât specialiști chinezi, cât și experți din alte țări.

Venind, oarecum, în completare, Lou Shan, profesor de medicină la Univeritatea din Massachusetts a apreciat, la rândul lui, că epidemia va fi luată sub control în următoarele șapte sau opt luni, ceea ce nu înseamnă că bătălia va lua și sfârșit.

În opinia lui, este foarte posibil ca, la temperaturi ridicate, virusul să sufere unele modificări, dar este greu anticipat direcția lor. În orice caz, a subliniat specialistul, ”o atenția deosebită trebuie acordată pacienților cu forțe ușoare ale bolii, pentru că ei reprezintă 80% din numărul total de pacienți”