Cum să detoxifiezi și să accelerezi pancreasul pentru a pierde în greutate

24

Cum protejezi pancreasul? Crezi că dieta pe care o urmezi este potrivită pentru a proteja acest organ foarte important? Se poate întâmpla adesea să abuzați de alimente nesănătoase. Chiar și stresul poate afecta negativ metabolismul, dar există mulți factori care afectează sănătatea acestei glande. Un pancreas nesănătos sau otrăvit declanșează adesea pancreatita, o boală care îi modifică multe dintre funcțiile de bază.

Pancreatita poate provoca dureri abdominale severe, indigestie și, în cazuri severe, chiar diabet. Este foarte important să protejați pancreasul pentru a vă bucura de sănătate. Mai jos vă propunem 3 infuzii naturale ale căror proprietăți sunt foarte puternice în protejarea și promovarea funcțiilor pancreasului. Urmați cu atenție rețetele.

Infuzie de papadie

Este o planta bogata in proprietati si beneficii, utila mai ales in caz de dureri de stomac sau indigestie. Este capabil să protejeze pancreasul, vezica biliară și ficatul prin stimularea secreției de bilă.

Pentru a prepara această infuzie aveți nevoie de 200 ml apă, 3 grame de păpădie și 1 linguriță de miere. Aduceți apa la fiert, apoi turnați păpădia și gătiți timp de 10-15 minute. Odată răcit, remediul este gata pentru a fi filtrat și băut. Îndulciți cu miere și beți o cană pe zi, la 20 de minute după prânz.

Infuzie de usturoi

Acest ingredient natural are mari beneficii: este bogat în vitamine și minerale și promovează sănătatea inimii. Una dintre cele mai importante proprietăți ale infuziei de usturoi este aceea că acționează ca un antibiotic natural puternic, perfect pentru tratarea oricărei infecții sau inflamații a pancreasului.

Pentru prepararea infuziei, de băut în fiecare dimineață pe stomacul gol, aveți nevoie de: 1 cățel de usturoi, 200 ml apă, 1 praf de ghimbir ras, 1 lingură de suc de lămâie și 1 lingură de miere.

Aduceți apa la fiert, apoi pisați usturoiul și turnați-l împreună cu ghimbirul, gătind 20 de minute. Scoateți de pe aragaz, lăsați să stea 5 minute, apoi adăugați sucul de lămâie și mierea înainte de a bea.

Infuzie de scorțișoară

Pe lângă reglarea nivelului de zahăr din sânge, această infuzie protejează pancreasul prin accelerarea metabolismului. Pentru a-l prepara ai nevoie de 200 ml de apa, 1 baton de scortisoara si 1 lingurita de miere.

Se aduce apa la fiert, apoi se adauga batonul de scortisoara si mierea, amestecand sa se integreze bine. Gatiti 15 minute, apoi lasati sa se odihneasca inca 10. Beti pe stomacul gol, de preferat inainte de micul dejun.