Cum să slăbești 4 kilograme pe săptămână mâncând o mână de nuci pe zi

173

Nucile sunt un superaliment plin de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Dar puțini știu că consumul a 7-8 nuci pe zi ne poate ajuta și să slăbim: iată cum

Nucile conțin compuși care activează controlul apetitului în anumite zone ale creierului. Acest fruct uscat are capacitatea de a acționa direct asupra acestei zone a creierului reducând pofta de mâncare și determinându-ne să nu mâncăm mai mult decât ar trebui.

În plus, acizii grași omega 3 din nuci determină organismul să ardă mai multe grăsimi. Dar beneficiile nucilor nu se termină aici: mai jos le enumerăm pe cele principale.

Creier. Nucile sunt bogate in omega 3, care imbunatatesc sanatatea creierului si ne ajuta sa imbunatatim toate performantele, de la concentrare la memorie.

Sindromul premenstrual. Un studiu a arătat că 14 nuci conțin toți nutrienții necesari pentru a ameliora simptome precum insomnia, durerile de spate și schimbările de dispoziție. Nucile sunt deosebit de bogate în mangan și magneziu.

inima. Unii compuși antiinflamatori din nuci au proprietăți vindecătoare asupra sănătății inimii.

Cancer. Nucile contin compusi antioxidanti care contracareaza actiunea radicalilor liberi si pot incetini cresterea celulelor canceroase.