De ce ar trebui să punem uneori ardei iute în șosete

314

Experții consideră că picioarele sunt strâns legate de restul corpului, cu 72.000 de terminații nervoase în fiecare picior corespunzătoare diferitelor zone. Pe măsură ce îmbătrânim, circulația la picioarele noastre nu este la fel de bună ca înainte și este posibil să avem nevoie de ajutor pentru a le menține confortabil.

O modalitate ușoară de a face acest lucru este folosirea piperului. Când mâncăm ardei iute, ne încălzește întregul corp, inclusiv picioarele. Am găsit acest truc foarte util în nopțile reci de iarnă și am dori să vi-l împărtășim.

Ardeiul iute vă poate încălzi picioarele

Toți ardeii conțin o componentă numită capsaicină. Când mănânci ceva care conține acest ingredient, crește circulația în corpul tău.

În plus, atunci când acest ingredient intră în contact cu pielea, determină dilatarea vaselor de sânge, promovând fluxul sanguin suplimentar și furnizând căldură zonei.

Pentru unii oameni, senzația de încălzire poate apărea imediat. Pentru alții, căldura crește treptat în timp.

Acest truc este deosebit de eficient în timpul frigului extrem
Dacă locuiți într-un climat rece, acest truc vă poate fi de ajutor. De fapt, s-a demonstrat că calitatea somnului poate fi îmbunătățită prin simpla manipulare a temperaturii picioarelor în timpul somnului.

Dacă ați încercat diverse lucruri pentru a vă menține picioarele calde în timpul iernii, dar niciunul nu a funcționat, merită să încercați.

Cel mai simplu mod de a o face

Cel mai simplu mod de a folosi pudra de chili pentru a-ți încălzi picioarele este să-ți stropești ușor picioarele sau șosetele și să le distribuii uniform pe picioare și degete. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să nu folosiți prea mult, altfel se poate încinge puțin.

 

Cu toate acestea, există unele posibile efecte secundare. Pudra de piper poate face șosetele albe roz și picioarele roșii. De asemenea, vor mirosi a chili.

De asemenea, ai grijă să nu porți prea mult la început, altfel s-ar putea să descoperi că îți face picioarele mai fierbinți decât te așteptai. Este recomandat să crești treptat până când găsești cantitatea potrivită pentru tine.

Știați că ardeiul poate fi folosit pentru asta? Ai încercat acest truc?