Leușteanul elimină petele de pe piele, este un bun remediu pentru arsuri și alergii – Află rețeta uimitoare

2001

Principiile active din leuştean au o puternică acţiune terapeutică asupra aparatului respirator, a aparatului reno-urinar, asupra sistemului endocrin şi a celui imunitar. Cules primăvara, leuşteanul proaspăt este considerat deopotrivă un elixir de sănătate şi de frumuseţe pentru piele:

– Tratează tulburările de pigmentare (pete) ale pielii –

Acţionează eficient contra reacţiilor alergice la nivelul pielii – Previne infecţia şi grăbeşte refacerea ţesuturilor distruse (arsuri) Pete pe piele Apărute în contact cu diverse substanţe chimice Se obţin efecte excepţionale dacă se freacă pielea pe zona afectată cu frunze proaspete de leuştean, zdrobite în prealabil. Aplicaţia durează 5 minute şi se repetă de 2 ori pe zi, pe o perioadă de 1 săptămână. Apărute pe fondul unor tulburări interne Se freacă pielea cu frunze de leuştean proaspete şi zdrobite. Aplicaţia durează 5 minute şi se repetă de 2 ori pe zi. Tratamentul extern este dublat cu o cură de dezintoxicare: se iau 12 linguriţe de suc de leuştean pe zi, cel puţin 2 săptămâni. Cum se obţine sucul de leuştean: se adaugă în blender o mână de frunze proaspete împreună cu 4 linguri de apă; se mixează, după care se lasă jumătate de oră la macerat, apoi se filtrează; se diluează în puţin suc de rădăcină de morcov.

Reacţii alergice la nivelul pielii

Următorul remediu are efecte antihistaminice directe, diminuand inflamația şi calmând mâncărimile. Se iau frunze proaspete de leuştean, se toacă foarte bine pe o planşetă de lemn, în blender sau în mojar, şi se învelesc într-un tifon subţire, care se aplică pe locul afectat. Se lasă să acţioneze timp de o oră, zilnic, până la ameliorare.

Arsuri de gradele I şi II

Aplicaţia cu leuştean proaspăt are efecte calmante locale, antiinflamatoare, prevenind infecţia şi grăbind refacerea ţesuturilor distruse. Se ia o mână de frunze proaspete de leuştean şi se striveşte pe o planşetă de lemn, după care se aplică pe locul afectat. Se lasă să acţioneze cel puţin o oră. Precauţii, contraindicaţii Intern, leuşteanul nu se foloseşte în perioada sarcinii, iar în timpul alăptării sunt permise maximum 3 g pe zi de frunze proaspete. În cazuri foarte rare, leuşteanul administrat în cantităţi mari şi pe perioade lungi de timp poate avea un efect iritativ în infecţiile renale.